Biisi: Disco Ensemble – Too Much Feeling

(Kuva: Disco Ensemble / facebook.com)
(Kuva: Disco Ensemble / facebook.com)

Oisko oikein kutsua Disco Ensembleä vielä ulvilalaiseksi bändiksi? Ehkä ei. Ei sanota niin. Sanotaan, jonkin aikaa helsinkiläistynyt Disco Ensemble julkaisi muutama päivä sitten musiikkivideon viime talvena julkaistun Warriors-levyn Too Much Feeling-kappaleeseen. Idea videossa on erinomainen. Yhtye pyysi fanejaan lähettämään itse kuvaamiaan pätkiä yhtyeen sähköpostiin. Ainoa kriteeri oli, että pätkien pitää kuvata kappaleen nimen mukaisesti liian paljon fiilistä. Tai vitsikkäästi liian paljon Fiiliniä.

Voin vain kuvitella millaisia pätkiä bändi onkaan tempauksen mukana sähköpostiinsa saanut. Videolla tästä kaikesta on kuitenkin suodattanut hyvä määrä puhdasta fiilistä. On ilo huomata, kuinka monenlaista fiilistä ihmiselämään mahtuu. Jännää, että ihmiset ovat oikeasti rohjenneet lähettää itsestään pätkiä surullisena, vihaisena ja tekemässä noloja asioita. Niistä kasattu kokonaisuus välittää katsojalleen melko kirjon ihmistunnetta. Omalla kohdallani video välitti hymyn kareen kasvoilleni. Tuli hyvä fiilis.

Too Much Feeling on ehdottomasti yksi omista Disco Ensemble-suosikkikappaleistani. Olen koittanut miettiä miksi, sillä pääpuolin kappaleessa ei ole mitään erityistä. Se ei mielestäni ole mitenkään erinomainen sävellys, tai siinä ei ole edes mainittavia koukkuja, mitä nyt ehkä bridgen Diagonal lightning strike on the lakeshore”-laini. En keksi muuta syytä kappaleen ylivoimaisuuteen, kuin se tunne, jonka se välittää. Kappale ei varsinaisesti käynnisty, tai lopu missään vaiheessa, se vain on. Mutta on kaikessa maltillisuudessaan älyttömän kaunis.