#41 Kiveskives

(Kuva: Kiveskives / facebook.com)

(Kuva: Kiveskives / facebook.com)

Turkulainen Kiveskives, eli kivarit as in miten tämä nimi pitäisi kirjoittaa oikeaoppisesti, lähestyi minua jokin aika sitten tiedotteella, joka alkaa otsikolla: ”Kiveskives tekee vuoden mittaisen Helsingin kiertueen!”. Selkis. Toisen yhtyeen kohdalla olisin voinut kysyä itseltäni mitä helvettiä, Nintendo-rockia soittavalta tuplatestiikkeliltä tämä kuitenkin oli, jos jotain, niin odotettavissa. Ei nimittäin ole ensimmäinen kerta, kun yhtye on saanut yllättävän idean ja lähtenyt toteuttamaan sitä.

Itselleni vanhan turkulaisena Kiveskives on melko tuttu porukka. Kehä länsirannikon ulkopuolella asuville kivarit eivät välttämättä ole niin tuttuja. Pieni briiffi. Kiveskives nousi ihmisten huulille, siis Turussa, vuoden 2009 Turku bandstand-bändikilpailusta, jonka finaalissa yhtye hurmasi oudolla nimellään, lavashowllaan ja biiseillään. Vaikka Nintendo-rock ei tuore juttu maailmalla ollutkaan, oli se monelle turkulaiselle jotain ennen näkemätöntä.

Sittemmin yhtye on niittänyt mainetta mm. DIY-euroopan kiertueellaan, joka rahoitettiin ensimmäisen, mutta myöhemmin vakiintuneen ja Etelä-Suomeakin kiertäneen Kivestivaalit-minifestivaalin tuotoilla.  Viimeisimpänä tempauksena, ennen vuoden Helsingin rundia kuulin Facebookilta yhtyeen lähtevän Wannabe Toursille kaveriyhtye Yournalistin kanssa. Paljon tuntuu yhtyeen ympärillä jatkuvasti tapahtuvan. Ei ihmekään, että yhtyeen nokkamiehenä virkaa toimittava Pietu on löytänyt itsensä myös arvostetun turkulaisen kulttuurikapakka Kukan ohjelmapäällikön/promoottorin paikalta.

Itselleni Kiveskives oli aiemmin vain onnistunut ripoff isoveli Sydän, sydän-yhtyeestä. Lähinnä nimensä ja meininkinsä puolesta. Näin jälkikäteen on kuitenkin ollut ilo todeta, että Kiveskives on, tai ainakin siitä on kasvanut niin paljon enemmänkin. Viimeistään toukokuussa 2012 ilmestyneen debyyttialbuminsa Joystickin myötä voisi sanoa, että yhtye on löytänyt tyylinsä ja löytänyt ainakin osan lavean genrensä rajoista.

Jääkin nähtäväksi kuinka paljon, ja mihin suuntaan yhtye alkaa niitä rajoja seuraavaksi puskemaan. Seuraavaa levyä voisi alkaa jo pikkuhiljaa odottelemaankin. Jos porukka on sinulle täysin tuntematon, niin suosittelen aloittamaan allaolevasta Youtube-pätkästä ja etenemään hitaasti ja harkitusti yhtyeen Soundcloudin, tai Spotarin puolelle. Jos et ole yhtyettä aiemmin livenä nähnyt, niin suosittelen lämpimästi. Pian se on mahdollista, ainakin Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.