Arvio: The New Tigers – The Badger

The New TigersTurkulainen The New Tigers nousi kaksi vuotta sitten kertaheitolla potentiaalisten tulokkaiden joukosta suoraan kotimaisen indierockin mestaruussarjaan Pocketful of Sand -kappaleellaan. Debyyttialbumilla The New Tigers soitti yhtye, joka ei ollut vielä valmis, mutta joka oli löytänyt oman äänensä ja omanlaisensa tavan tehdä musiikkia. Bändin sävelissä soivat 90-luku ja fuzzy pop, Yo La Tengo, Teenage Fanclub ja sen sellaiset tekijät.

Kahden vuoden aikana The New Tigers on tanakoittanut soitantaansa juuri niin kuin saattoi toivoa. Matkan varrella myös rumpali on vaihtunut Kecestä Ville Happoseen, millä saattaa olla osansa soiton nykyiseen tukevuuteen, olkoonkin, että uudella levyllä kuullaan molempien soittoa.

Bändi on säilyttänyt sen vetovoiman, joka sillä alun perin oli: The Badger on täynnä upeasti yhteen soivia kitaroita, kauniita melodioita ja helposti etenevää soitantaa. Harvassa ovat ne bändit, jotka pystyvät sovittamaan äänivallinsa yhtä upeasti yhteen – rosoisesti ja raa’asti, muttei kuitenkaan suttuisesti. Appu ja Waltteri eivät vieläkään ole laulajina varsinaisia timokotipeltoja, mutta silti heidän äänensä sopivat hyvin yhteen bändin muun soundin kanssa.

Levyn komeimpia kappaleita ovat singlenäkin julkaistu Remote Control ja albumin päättävä Gentle Rock, joka on jo yksinään upea teos, moderni klassikko, vuoden parhaita. The New Tigersilla näyttää olevan kyky rakentaa kitarapsykedeliastaan kudelmia, jotka kestävät vaivatta pitkät mittansa. Toinen upea esimerkki tästä on liki kahdeksanminuuttinen, kellopelillä maustettu Quicksilver.

Jos pidit bändin debyytistä, rakastut tähän.

The Badger ilmestyy 20. syyskuuta Solitin kautta. Levy on Rosvojen ennakkosoitossa Rikospaikalla. The New Tigers Soundcloudissa ja Facebookissa.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.