Monsters of Pop 2015 alkaa ja mä tein haastiksen ja sä oot a-luokan pelle, jos et osallistu

Craft Spells

Kalifornialainen Craft Spells esiintyy Klubilla lauantaina. Mukavan näkösiä jannuja, eiks oo?

Sehän on vain niin, että Tampereen ykkösindiefestari on taas edessä. Monsters of Pop tulee 10 vuoden kunnioitettavaan ikään, mikä oli oiva syy jututtaa järjestävän tahon hidalgoa Antti Hietalaa. Katse oli artisteissa, festarin järjestämiseen liittyvissä jutuissa ja musabisneksessä yleisesti.

Teimme haastiksen perinteisessä fanzine-muodossa, eli mä kysyin jotain ja Antti vastasi. Ja välillä mä sanoin joitain ja Antti vastasi.

Ekaks tietty Monsters of Pop -veteraania mietityttää ajankohta ja muoto. Miksi MOP järjestetään vasta marraskuussa ja kahdessa osassa?

Marraskuu tuli oikeastaan sen kautta että halusimme juhlavuoden myötä tehdä myös Pakkahuoneen ja sen varaustilanteen vuoksi oli pakko valita marraskuu.

Alunperin meillä oli Pakkahuoneelle varaus tälle 5.-7.11. viikonlopulle mutta jouduimme lopulta siirtämään Pakkahuone-illan 20. päivälle artistien vapaisiin keikkapäiviin liittyvistä syistä.

Okei se johtu tosta, kun mä luulin loppukesästä, että MOPia ei järjestetä ollenkaan, kun päivämäärää & bändejä ei ollut julkistettu. Oliko sitä vaaraa?

Ei ollut :)

Tänä vuonna mukana on kaksi ulkomaista bändiä, ruotsalainen Moon City Boys ja amerikkalainen Craft Spells, jotka molemmat oli mulle tuntemattomia. Mistä bongasit ne?

Lähdetään siitä että molemmat on tosi hyviä!

Anyway: Moon City Boys tuli sitä kautta, että sitä manageroi vanha tuttuni Marcus Törncrantz, joka on myös Bob Hundin manageri.

Craft Spells on taas jenkkibändi jota ollaan mietitty aikaisempinakin vuosina mutta vasta tänä vuonna natsas päivät kohdalleen.

Mä en oo kuullut yhtään biisiä Juice Normaalia. Enkä tiedä siitä oikein mitään muuta kuin nimen ja genren. Eli eiks se jotain punkrokkia oo? Minkä ikäisiä tyyppejä, miltä kuulostaa?

:D

Tämä kaikki on mysteeriä vielä! Sen verran voidaan paljastaa, että bändissä soittavat esim. Teemu Bergman (Pää Kii) ja Mikko Siltanen (Räjä/TB). Mut siis cover-bändistä ei ole kyse.

Risto plays Risto on Risto-yhtye soittamassa Risto-albumin. Onks ollut puhetta, et onko toi ns. old school Risto vai friikkaileeko ne sovitusten kanssa? (fania kiinnostaa)

Tätä ei bändi ole paljastanut etukäteen. Yllätys meille kaikille. En ollut siis itse kuulemassa heidän ekaa Risto Plays Risto -keikkaa Korjaamolla joten en tiedä…

Nythän Klubille on tehty selkeät genrepäivät, eli perjantai on hiphop-ilta ja lauantai sit popimpi. Miten tää vaikuttaa kävijäkuntaan – käykö koko jengi kaikkialla vai tuleeko porukka katsomaan vain tiettyjä bändejä/artisteja?

Todella vaikea sanoa tässä kohtaan! Tokihan sitä toivotaan että ihmiset kävisivät katsomassa mahdollisimman monenlaisia keikkoja. Onhan noita festaripassejakin myyty mikä viittais siihen että ainakin joitain kiinnostaa koko paketti.

Kuinka iso Paperi T on nykyään? Kun vertaa vaikka DJ Kridlokkiin tai Eevil Stööhön, niin onko ”murtautunut enemmän valtavirtaan”?

Onhan se selkeästi. Olihan tuo Malarian pelko iso tapaus räppiskenen ulkopuolellakin. Niin, ehkä Paprun cross-over-suosio on laajin rappiskenestä, Cheekit ja Elastiset poislukien toki. Mutta jos vertaa vaikkapa Stööhön – uskallan väittää että Papru-albumeita on enemmän ei-rap-talouksissa kuin vaikkapa Stöön albumeita.

Mites tämä MOPin muu ”älä missaa tätä” -tarjonta? Eli suosittele jotain, mitä en itse älyä suositella.

RPK ehdottomasti. Kyseessä on kuitenkin suomalaisen hiphopin todellinen visionääri. Samoin nostaisin ehkä Solano+Profettes-keikan yhdeksi tärpiksi. Yhtye josta varmasti kuullaan aika paljonkin tulevaisuudessa. Elektronista diskoa kahdella todella lahjakkaalla naisvokalistilla.

Niin siinähän on Ringa Manner (The Hearing, Pintandwefall) toinen laulaja. Onks toi noin tykkiä / teknoa livenä kuin niillä Soundcloudissa julkaistuilla biiseillä?

On se ihan kunnon jytää joo.

Mä itse tykkään tosi paljon Kuparilinnasta. Jos esim. Pöllöt tai Muuan mies kelpaa, niin multa suositus.

Niin juuri! Tosi kiinnostavaa nähdä ne livenä. Oon tykännyt aina Palosen Tuomaksen musiikista, olin aikoinaan ihan Cosmobile-fani.

Mulla on yleensä se periaate ettei mitään buukata ennen kuin on nähty livenä, mut Tuomaksen juttuihin on kyllä niin kova luotto et voi tehdä poikkeuksen.

Näitkö Elias Gouldin Lost In Musicin keikan? Se oli ihan kipeen hyvä.

En nähnyt siellä mut kehuja kuulin kauheasti. Onhan se vahva artisti.

Ooksä nähnyt sen jossain muualla ja oliko kova?

Joo olen nähnyt. Toka singlekin huima parannus ekaan singleen joka ei vielä ihan vakuuttanut.

Mulla on sellainen fiilis, että MOPin musiikillinen linja on ollut aika samanlainen koko kymmenen vuoden ajan, eli on elektronista musiikkia ja kitaramusiikkia ja kokeellista, ja nykyään myös hiphopia jne. Samalla MOPin fiilis on pysynyt aika samanlaisena. Ootko ajatellut, että tulevina vuosina festari menisi johonkin tiettyyn suuntaan?

No ei oo mitään sellaista genre- tai tyylipoliittista viiden vuoden visiota. Kunhan jatketaan sellastien artistien buukkaamista jotka kiinnostavat meitä itseämme.

Huomasin lyhyen fb-keskustelun, jossa kyseltiin MOPia Helsinkiin, tässä vaiheessa idean tasolla vasta. Eiks tää on sellainen konsepti, että vois tehdä Hki ja Tku ainakin kanssa?

Joo, kyllä konsepti taittuisi kolmeen kaupunkiin. Helsingin suhteen ongelma on ollut paikka. Nythän siellä olisi se Ääniwalli joka olisi tähän lähes täydellinen…jätetään suunnitelma muhimaan loppuvuodeksi!

MONSTERS OF POP 2015 – OHJELMA

To/Thu 5.11.
TELAKKA
19.00 JONI EKMAN & KOIRA (1 KRS)
20.00 NICOLAS KIVILINNA (2 KRS)
21.00 JUICE NORMAALI (1. KRS)
22.00 KUPARILINNA (2.KRS)
23.00 JAAKKO AUKUSTI (1. KRS)

Pe/Fri 6.11.
TELAKKA
19.00 REDDER
20.00 ELIAS GOULD
21.00 SOLANO+PROFETTES

KLUBI
22.30 RPK
23.30 SÄRRE
00.30 GASELLIT
+ dj’s Antti H & Laurila

La/Sat 7.11.
TELAKKA
19.00 KESÄ
20.00 MOON CITY BOYS (SWE)
21.00 SIINAI

KLUBI
22.00 RISTO PLAYS RISTO
23.15 CRAFT SPELLS (US)
00.30 YONA
+ dj Sami (Hang The DJ / Big Pop)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.