Mitä nähdä Lost In Musicissa, ettet tekisi itsestäsi a-luokan pelleä

Musa&Media
Tilanne on seuraava (tän voi skipata)

Perinteisesti olen elänyt Musiikki & Median, Lost In Musicin, Industry Awards -gaalan ja omien radiotöiden kanssa melko kuluttavasti, puolilegendaarisella 6 + 6 + 6 + 6 -säännöllä. Eli ensin radiossa aamulähetys + muita töitä (yht. 6 tuntia), sitten M&M:n seminaareja ja niistä raportointeja (yht. 6 tuntia), sitten bändejä katsomaan & kaljaa kittaamaan (yht. 6 tuntia), sitten unta (yht. 6 tuntia, vikana yönä vähemmän). Tapa on ollut antoisa ja kuluttava, ja tietysti siitä on ollut kiva kertoa. Et katsokaa, kuinka on Antti kova jätkä.

No tänä vuonna minulta jäävät seminaarit väliin, joten voin keskittyä hieman enemmän musiikkiin ja nukkumiseen.

LIM 2015, yhä liikaa päällekkäisyyksiä

Lost In Music on loistava tapahtuma. Se ei ole yhtä persoonallinen & lämmin kuin Monsters of Pop tai Valoa, mutta tarjontansa ja musiikillisen heterogeenisyytensä puolesta se hakee vertaistaan. Sanapari ”showcase” vilahtelee siellä täällä, mutta silti LIM on ensisijaisesti kokoelma bändien keikkoja – eikä tilaisuus ”tulla löydetyksi” tai jopa nousta Hollywood-tason tekijäksi.

Tai jos joku bändi on joskus breikannut Lost In Musicin esiintymisen ansiosta, saa kertoa.

Viime vuonna LIM oli rakennettu pikkasen harmillisesti, niin, että torstaina oli valtaosa indiebändeistä, perjantaina oli hieman sitä tai tätä ja lauantaina esim. Pakkahuoneella raskasta jyystöä. Eli osa omista suosikeista meni päällekkäisyyksien vuoksi ohi ja osasta aikaa ei sitten ollut juuri mitään itseä kiinnostavaa. Tänä vuonna on osin toisin, mutta ei tarpeeksi. Esimerkiksi tänään torstaina Shivan Dragn ja K-X-P aloittavat täsmälleen samaan aikaan (klo 22.15) noin sadan metrin päässä toisistaan, toinen Telakalla, toinen Klubilla. Molemmat bändithän on sellaisia, että NE PITÄIS NÄHDÄ AINA KUN MAHDOLLISTA.

Jos päällekkäisyysongelmasta ei nurise, torstain tarjonta on superhyvä. Telakalla esiintyvät Shivanin lisäksi LCMDF ja Black Lizard, Klubin / Pakkahuoneen puolella vielä esim. Ronya, Death Hawks, Hisser ja Teksti-tv 666. Jos omistaa passin/rannekkeen, surffailu keikkapaikkojen välillä on helppoa.

Perjantai, to mainstream or not to mainstream?

Huomenna perjantaina Klubin / Pakkahuoneen jamboreet ovat ns. the place to be. Jo nyt loppuunvaratussa tapahtumassa esiintyvät Klubin puolella Ellinoora, Elias Gould, Tiisu, Iisa ja Sima, ja Pakkahuoneella Lieminen, The Northern Governors, Roope Salminen & Koirat ja Antti Tuisku.

Erityisesti Tuisku kannattaa tsekata, jos mennäkesän festarikeikat jäivät väliin. On nimittäin sellaisessa keikkakunnossa, ettei poppipuolella tässä maassa moni ole (tai kukaan). Kenties jopa kuuluisa banaanishow nähdään En kommentoi -biisin aikana, fingers crossed. Iisa on tietenkin aina hyvä & ihana, ja tietysti Tiisu huiman energinen, suomirockia vahvasti pelastava tapaus. Lieminen kiinnostaa siinä mielessä, että olisiko tällä kertaa paskaa parempi.

Passilaisten kannattaa sit olla ajoissa paikalla, ettei jää ulos.

Jos ed. mainittu tarjonta on liian mainstreamia, perjantaina kannattaa mennä Dorikseen. Lake Jons, Big Pharma ja Cityman ovat akteja, joiden bongauskertoimet ovat erittäin suuret (eli ne ”mä näin ne jo silloin vuonna 2015 Doriksen pikkulavalla ennen kuin niistä tuli kuuluisia” -kertoimet). Ja jos rakastat ihmisiä, joilla on maailmanluokan musiikillinen näkemys, Lähteen Antti soittaa levyjä Sohossa Klub Tidsmaskinissa. Tarjolla on musiikkia vuodelta 1965, käsittämättömän hyvällä maulla valittuna.

Futis on poikaa, en mä lauantaista muuta tiedä

Lauantaina kantsii laittaa kalenteriin kello 17.00. Silloin nimittäin alkaa Valioliigan ottelu Everton – Manchester United. Itse aion mennä katsomaan peliä Sohoon ja toivoa, ettei Antony Martial tee maaleja.

Huomenna lisää LIM-juttuja, kun bändejäkin on nähty.