Jaakko & Jay ovat taas täällä ja heillä on tuomisinaan uusi biisi Haiku

Jaakko & JayOliko Suomessa jossain vaiheessa akustinen folkpunk -scene? Nimittäin joskus, ei aina mutta joskus, kun jostain saapuu perinteiseltä mutta omaperäiseltä, hauskalta muttei sanomaltaan tyhjältä ja musiikissaan laadukkaalta kuulostava bändi, meillä kaikilla on halu etsiä jostain toinen vastaava ja kutsua kokonaisuutta sceneksi. Ja sitten meillä on edessämme kaikenlaisia murheita, kuten se, että scenen vanhennuttua joidenkin mielestä myös siihen kuuluneet bändit ovat vanhentuneet. Vaikka, niin kuin nykyään tiedetään, musiikki ei kulje eteenpäin vaan ympäri.

Jaakko & Jay saapui riemastuttamaan Suomen musiikkimaailmaa 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppupuolella. Kaksikko julkaisi alkuun pari omakustannetta (tai demoiksi niitä taidettiin vielä tuolloin kutsua) yhden seiskatuumaisen ja lopulta vuonna 2010 Fullsteamin kautta debyyttialbuminsa War Is Noise. Villit live-esiintymiset avasivat bändille ovet muun muassa Euroopan-kiertueelle yhdessä Frank Turnerin kanssa.

Kaksikon toinen albumi Rauha ilmestyy 20. syyskuuta. Levy on taltioitu Helsingissä E-studiolla yhdessä Jyri Riikosen kanssa. Syyskuussa Jaakko & Jay kiertää Saksaa Disco Ensemblen lämmittelijänä, ja Suomessa duon voi nähdä syyskuun lopusta joulukuun puoleenväliin jatkuvalla kiertueella.

Levyn ensimmäisen maistiaisen Haiku on voit kuunnella tästä.

Bonuksena toinen uusi kappale A Few Words of Advice Part 2 oivallisena treenikämppäversiona. Siitä käy ilmi esimerkiksi se, kuinka loistavalta kaksikko kuulostaa livenä. Kannattaa myös lukea yhtyeen nettikirjoituksia, ne kun osoittavat, että Jaakolla ja Ollilla on kyky pukea sanomansa luettavaan muotoon.

Kuva: Jaakko & Jay Facebook

Avainsanat: ,