Gim Kordonilta uusi video + yks juttu, joka jäi pois Soundin haastattelusta

Gim Kordon
Joo, suuri osa Rosvojen lukijoista lieneekin jo tutustunut Gim Kordonin musiikkiin, joko kolmen aikaisemmin julkaistun biisin (Ei ole helppoo, Kaupunki tappaa sielunsa, Sä oot mun unelma, beibe) tai toukokuun alussa ilmestyneen debyyttialbumin muodossa. Levyhän ON loistava, sellainen, josta aloittelevien yhtyeiden kannattaisi ottaa vahvasti vaikutteita, erityisesti sen tekotavasta.

Bändi julkaisi juuri uuden videon kenties albumin parhaasta biisistä, Sateessa. Treenikämpällä syntyneessä kappaleessa on vahvaa Dinosaur Jr. meets Hüsker Dü -vibaa kivalla Boys Don’t Cry -mausteella. Rentoutta, Aleksille tyypillistä lämmintä nostalgiaa pursuavaa sanoitusta, tarttuva kertsi. Ja gimkordonmaista ysärikitarointia.

Videon materiaali on Foghornin maineikkaasta One Love (1996) -skeitti-VHS:stä. Luvat on kysytty, so that u know. Alkuperäinen on katsottavissa tosta alta.

+

Kirjoitin Soundiin albumin arvion ja tein haastiksen, jossa jututin Aleksi Pahkalaa. Taitollisteknisistä syistä johtuen haastattelun viimeinen kysymys & vastaus leikkaantuivat lehdestä pois, joten ajattelin laittaa sen tähän yhteyteen.

Tappaako Helsinki sielunsa?

– Joo, koko ajan ja tosi kovaa. Täällä vuokrat nousevat ja virkamiehet tekevät ihan eri juttuja kuin ihmiset haluavat. Lama on päällä. Toivottavasti se saa ihmiset tekemään jotain muutakin kuin mitä on lupa tehdä. Kyllä Gim Kordon on poliittinen bändi, vaikka eihän me olla keskenämme samaa mieltä kaikista maailman jutuista. Mieluummin me ollaan herättämässä puhetta kuin haukkumassa ketään. Tää on mennyt vähän syyttelyksi tää homma tässä maailmassa.

Fight the power!

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.