Viiden kappaleen tiistai: Ruisrock-ennakko

Slow Show’ssa käynnistyy omatoiminen Ruisrock-viikko ennakoilla, (viime vuoden) Survival Guidella ynnä muilla reportaaseilla. Tämän viikon tiistaivitonenkin on siten valjastettu Ruissi-ennakolle. Lauantaina reilu tunnin setin vetävältä Pharrelliltä ei kappaletta postauksessa löydy, vaikka kenties aihetta olisi, mutta en halunnut tehdä tupladuunia: suunnatkaa Laurin kattavaan rakkaudentunnustukseen Pharrellille tänne, Wincaveen.

Yksittäisiä artistiesittelyjä todennäköisesti tulee vielä, mutta tässä edetään säästeliäästi ja kronologisesti: viisi kappaletta pe-la-su -järjestyksessä. Pelkän lauantain sekä PE-LA -yhdistelmä liput on käsittääkseni myyty loppuun, joten jos näitä lukiessa alkaa harmitella kohtaloaan, kannattaa toimia nopeasti. Sää suosii jälleen kerran festarijärkkääjiä.

PE 3.7. 21.45 – 22.45 NIITTYLAVA

Kun aloin tarkastella festariohjelmaa, mielipaha (lähinnä harmittelua miksei se ja se ole Ruissalossa tänä vuonna) hälveni vähä vähältä. Ennakkoon perjantai on omaan makuuni silti köyhin tarjonnaltaan. Illalla Niittylavan valtaa kuitenkin kiinnostava räp-pioneeri Public Enemy. Kyynisyys uskoisi, että keski-ikäistyneet militanttiräppärit jäisivät vaisuiksi, kuin myös Flavor Flavin huumoriarvo, mutta parin vuoden takaiset keikka-arviot ulkomailta kielivät energisistä esiintymisistä, joissa tavoitetaan muutakin kuin nostalgiannälkää. Varovaisen positiivinen odotus tähän.

https://www.youtube.com/watch?v=XrtHrW9n_cw

PE 3.7. 0.15 – 1.30 NIITTYLAVA

Vaikka moitinkin perjantaita jo, sen myöhäisillasta löytyy myös britti-laulajatar Ellie Goulding. Tämä vetää käytännössä varmasti koko perjantaipäivän suurimman yleisön, ellei jopa yhden koko viikonlopun suurimmista yleisöistä. Goulding ei muutamaa yksittäistä kappaletta lukuun ottamatta ole mun juttu, mutta se ei tietenkään tarkoita yhtään mitään. Goulding voi lavalla tarvittaessa napata itsekin kitaran kouraansa, toisaalta hän myös vetoaa EDM-henkiseen sukupolven, ja pitää takataskussaan lukuisia hyviä covereita, joilla valjastaa yleisö näppeihin. Yksi esimerkki näistä upeista covereista on alunperin Active Childin Hanging On.

LA 4.7. 17.30 – 18.10 MINIRANTALAVA

Ruisrockissa löytyy ihan fiksusti näyttöpaikkoja vähemmän tunnetuilla (jopa paikallisille) artisteilla. Näyttöpaikkana toimii useimmiten Minirantalava, jolle myös turkulainen Jaakko Aukustikin kapuaa lauantaina. VILDille sainatun Jaakko Aukustin haastis löytyy muuten sekin jo Rosvoista, Jukan tekemänä. Kannattaa harkita vakavasti nuoren artistin tsekkaamista, sillä seuraavan aikaslotin valinta saattaa olla kiperä (MØ vs Disco Ensemble vs SMC Lähiörotat). Jos muuten mietit mistä tämä energistä indiepoppia tekevä Aukustin Jaakko on tuttu, niin oikea vastaus on tietysti The Reed Fags.

LA 4.7. 18.00 – 19.00 TELTTALAVA

Tämä on se kiperä aikaväli lauantaina. Jotenkin mua kiinnostelisi Disco Ensemblen paluurähinät, mutta otan pienen riskin ja tsekkaan teltassa tanskalaisen n. Postailin joskus erinomaisesta Pilgrim-kipaleesta, ja mikä mielenkiintoisinta, vaikka MØn nousu on ollut nopea, niin tuo ensisingle on kestänyt aikaa hurjan hyvin. Kovin kehuvat live-arviot Atlantin kummaltakin puolelta lupailevat paljon, lopetuskappaleeksi jopa Spaissari-coveria.

SU 5.7. 20.15 – 21.15 TELTTALAVA

Tanskalaisilla valinnoilla jatkuu myös sunnuntainen visiitti. MEW palaa Ruissaloon / Turkuun / Suomeen. Muutamankin kerran yhtyeen nähneenä pessimisti pelkää pettymystä. Uusi +- -niminen levy kuulostaa kuitenkin erittäin lupaavalta. Oikeastaan olen tutustunut siihen luvattoman vähän. Silti. Kun teltta kietoo tummat kätensä tanskalaisten ja yleisön ympärille, pahaa pelkään että yksikin puolittain vinkkaus Frengersin tai And the Glass Handed Kitesin suuntaan sulattaa jähmeän bloggaajasydämen.

Ruisrock