Viiden kappaleen tiistai

Huh, ollaan Akin kanssa jo hieman juhannustunnelmissa – ja erittäin paljon kisahöyryissä – mutta yksi tiistainen kappalesaldo on vielä rykäistävä ennen keskikesän rientoa.

Helsinkiläiseltä Bye Mandu -yhtyeeltä kuullaan positiivinen lokomotiivin lailla vyöryvä indierock-tunnari Southern Girl, jonka atmosfäärissä on vähän jotain Edward Sharpe & The Magnetic Zeros -yhtyeeltä lainattua. Tänään julkaistun mainion singlen tuottajana on häärinyt mm. French Filmsiä työstänyt Valtteri Väänänen.

Turkulainen SÄX antaa myös kuulua pitkästä aikaa, kun Eclipse tanssittaa kokon ympärillä iltana jos toisenakin. Paletti on tuttu: baleaariset tanssirytmit ja saksofoni loihtivat kyllä mahlaista makeaa useammankin juhannusjuhlijan tarpeisiin. Tähän soundiin ei vain tunnu väsyvän.

St Lucia tunnettaneen enemmän tuottajana, mutta viimeisen vuoden sisään tämän omat kappaleet ovat kantaneet pitkälle. Uusin on Forgiveness, joka on jälleen paikoin kepeä, paikoin juustoinen pläjäys tanssittavaa elektropoppia. Vokaalit, synat ja helpostilähestyttävä soundi ylipäätään, joka onneksi loppuu ennen kuin ehtii ärsyttää, jolloin hyvän tuulen tuominen maksimoituu. Ekstrabiisejä When the Nightin deluxe-julkaisulle.

NYC/Kanada -taustainen tuottajaduo Bob Moses loihtii deepin jamittelubiisin Grace, jonka oikeampi konteksti olisi kenties Akin Fast Show -valinnoissa. First To Cry EP julkaistaan Dominolle. Myöhäisen illan tiheätunnelmainen suosikki.

Mieletön Julia Holter päättää tämän tiistain, mielettömän hienolla coverillaan mm. Burt Bacharachin Don’t Make Me Overista. Klassisesti hurmaavalla kappaleella kelpaa rauhoittua elektropopin paukkeesta ja jalkapallolähetysten surinasta. Erittäin hienosti vedetty.