Viiden kappaleen tiistai

Kesän toisessa tiistaissa kotimaiset ja ulkomaiset tutut sekä uudet tulokkaat kirkastavat harmaan taivaan. Arvokisat ja festarisesonki, keskikesän juhlat ja matkat lähestyvät, kihelmöinnin voi tuntea näpeissään. Biisivalinnoissakin tavoitellaan kliimaksia. On mahtitahdit taas, sen takaan.

Onpa mukavaa kuulla J Mascisin uutta soolotuotantoa pitkästä aikaa. Dinosaur Jr.:n entinen nokkamies julkaisee uuden albumin SubPopille elokuun 26. päivä. Tied To A Star -nimeä kantava albumi sisältää mm. uuden singlen Every Morning, jonka voit kuunnella alta. Se on vankkaa bändityöskentelyä, ja jotensakin pehmeämpää kitarasoundia kuin odotin.

Itseoikeutetusti kotimaisen synapopin moderni jättiläinen Sin Cos Tan päätyy myös tämän tiistain valintoihin. Love Sees No Colour edeltää uutta Blown Away -kokopitkää. Vaikka duo on julkaissut albumeja melko tiheästi, ei Juho Paalosmaan ja Jori Hulkkosen biisituotanto ota yskiäkseen, sillä niin Love Sees No Colour kuin sen b-puoli Never Worked ovat kummatkin silkkaa rautaa.

Brittiakti Liu Bei osuu samaan suoneen kuin mm. aiemmin blogattu Rhodes. Atlas World on aiemmin julkaistun Infatuationin b-puoli, joka etenee vakavana ja vakaasti peitoten helposti a-puolensa. Kertonee jotain että Transgressive Records poimi Liu Bein heti talliinsa. Kyseinen single julkaistaan ensi kuussa (7.7.).

Cascinen leivistä löytyy myös uusia kiinnityksiä. Saksalainen tuottaja Simon Schilling operoi nimen Essáy alaisuudessa. Uusi EP kuin sen nimikkokappalekin ovat nimeltään Ocarina, ja voidaan sanoa ihan rehellisesti että jälki on harvinaisen smoothia. Caribou ja Four Tet varmaankin ovat jonkinlaisia hengenheimolaisia, mutta erinomaista omanlaistaan jälkeä tekee silti Essáy. Tsekkaa alta.

Helsinkiläinen Freeweights jatkaa myös uusien kappaleiden esittelyä – viimeksi kuultiin tyypeiltä jotain maaliskuussa. Bändin synailevat biisit lukeutuvat tunnetusti muotovalioiden joukkoon eikä myöhäisiltojen tunnari Losing Sleep ole poikkeus. Tarttuva biisi ja osaava bändi ei enempää esittelyä tällä palstalla kenties enää kaipaa.