Viiden kappaleen tiistai

Kertonee jotain onnistuneesta lomailusta, etten ole oikein edes avannut konetta pariin viikkoon. Ollaan oltu siellä sun täällä, viimeksi road tripillä Etelä-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Kyllä tuolla teiden varsilla on aika mielenkiintoisia mestoja, kunhan vaan on valmis pysähtymään spontaanisti.

Musiikkilöydöt eivät kuitenkaan toimita itse itseään apajille, joten tässä hyvitykseksi viiden kappaleen tiistai – sekin pitkästä aikaa. Setin avaa Diana Gordon, joka sai muutamalle Beyoncén uuden levyn biisille kirjoituskrediitin. Tämän oma kappale The Legend Of on freessiä pop-rnb:tä ja hyvä biisi.

Vaikealta tuntuu, että Villa Nah on ollut poissa jo viisi vuotta. Onko siitä tosiaan niin kauan? Kotimaisen elektropop-kokoonpanon uusi levy ilmestyy syyskuussa nimellä Ultima. Uusin single Love Chance on klassista kaihoromanttista synapoppia Vangelis-maustein.

Posh Lost on täysin uusi bändi Minnesotasta, ainakin tällä nimellä. Yhtye on toki ollut koossa suht samassa porukassa eri nimellä. Posh Lostin soundi Limerencellä on upeasti shoegazehtavaa poprockia. Tätä on tulossa levyllisen verran. Erittäin hyvä biisi.

Francis and the Lightsilla on kaverit tosiaan kohdallaan: Friendsillä feattaa Bon Iverin Justin Vernon ja pienellä osuudella myös itse Kanye. Tämän taisi jakaa niin moni niin valtava sometoimija, ettet ehkä ole onnistunut välttelemään tämän kuuntelua tähän asti kuten minä, mutta jos kuitenkin epäonnistuit Friendsin kuuntelemaan, alta onnistuu. Pidän ihan tästä autotune-ihmetyksestä.

Folk-suuruus Hiss Golden Messenger julkaisee uuden levyn Heart Like A Levee lokakuussa (7.10., Merge Records). Siltä löytyy myös tämä pehmeästi soiva, iloinen Biloxi. Tykkään tietty tästäkin.