Viiden kappaleen tiistai

Sopivan biisimateriaalin ja aikataulun löytyessä sujahti sopivasti muottiin myös Viiden kappaleen tiistai. Kohtalaisen ajankohtaisia ja erinomaisen hyviä sekä kiinnostavia kappaleita ja artisteja esittelevä postaussarja on venynyt jo yli seitsemäänkymmeneen osaan, kun teemasetitkin lasketaan.

Aloitetaan ruotsalaisella Hanna Järverillä, jonka Anekdoter on pop-musiikkia erinomaisella tarttumapinnalla. Varsinkin kertsissä haluaa kuulla lukuisien ruotsalaisartistien vaikutteita. LEØ tulee Australiasta. The Wolfilla se esittelee pehmeää dreampop/folk-fuusiota, jonka omaperäisyydestä sille ei voi kiitosta antaa, mutta toteutuksesta voi iloita sitäkin enemmän.

Suomensukuisuuttakin on mukava saada näytille Leena Ojalan myötä. Suomalaisen isän ja englantilaisen äidin lapsi kasvoi ympäri maailmaa, mm. Britanniassa, Hong Kongissa ja Saksassa. Berliinissä tätä nykyä majailevan Ojalan Your Tears on väkevä pop-balladi ja vastine avausraidan Järverille.

Ja sitten on tietysti tämä, erittäin kiinnostava ja huikean hypnoottinen belgialainen: Tsar BEscalate on laulajattaren suvereeni debyyttikappale. Se ei kumarra kenellekään. Rnb:n ja elektron yhteennaitettua soundia.

Lopuksi on pakko jälleen peesata Folk Radio UK -saittia ja napata näiden premierestä Mairearad Greenin kaunis pianovetoinen Tanera Talisman. Kappale askeltaa rohkean viipyilevänä ja pitää kuuntelijan pauloissaan. Skotlantilainen Green julkaisee ensi vuoden helmikuussa soololevyn (26.2.2016).