Viiden kappaleen tiistai

Tiistaivitosesta terve! Aloitetaan tämä kappaleiden ajankohtaiskatsaus Turku-Helsinki-akselilta. GEO on nimittäin vanhojen tekijöiden uusi porukka, jota olet saattanut kuulla jo YleXin soitossa. Ensimmäinen biisi Impulse on sykähdyttävän maaginen, pöksyt kasteleva elektro pop -veisu. Kertsissä soi – kieli poskessa – ES-sukupolven Depeche Mode. Liekö maagisuudella tekemistä sen kanssa, että moneen taipuva Markus Perttula on osa tätäkin kokoonpanoa? Seuraavaan biisiin nostetaan jalka pois kaasulta, kun Arctic Lake tyylittelee elegantisti, ehkä jopa hieman London Grammarin sävyissä. Lontoosta kuiteski nämäkin tyypit.

Leslie Bearin Long Beard taasen liitelee kitaran sävyttämänä erittäin tyylikkäästi: rock-estetiikkaa rauhallisemmassa kuoressa. Polly Hi on taasen pettämättömän yvynylin avustuksella poimittu. Indie rock ei oikein parane tästä. P.S. Polly Hin takaa löytyvä Sam McDougle opiskelee neurotiedettä. Tietty.

Loppuun on säästetty aina yhtä sympaattisen ja tinkimättömän Helmi Levyt -lafkan julkaisema Samanna, joka ei FB-sivunsa mukaan ole ”mitään kikkelijatsia”. Syksyn salaisuus esiintyy samaan aikaan leikkisän viattomana ja viipyilevän viekottelevana. Tykkään ’fonista todella paljon.