Viiden kappaleen tiistai

Tämänviikkoinen tiistaivitonen alkaa parhaalla. Ajankohtaisten ja kovien biisien kärkeen kiilaa siis bergeniläisbändi Chain Wallet, jonka Shade soi samanaikaisesti postpunkisti ja modernin raikkaalla kitarasoundilla. Taas yksi asia, josta voi olla kateellinen tuolle komealle ulkoilmakansalle.

Seuraavana Willie J HealeyDude Like Him, jolle on sovitettu jos jonkinlaista viittaa aina Kurt Vilesta Mac Demarcoon, mutta sinne oxfordilaiskaveri ei yllä. Biisi on liiankin ilmiselvästi leikkisää, jolla niiataan enempi George Ezran kitarapopin suuntaan.

Australiaista osaamista edustaa melko tuntematon Miners, jonka Ruby on samaan aikaan vähän säröä ja pehmeyttä, noisea ja dreamia. Soundi soi sympaattisen ’pienesti’. Passport to Stockholm, lontoolaisnelikko, osoittaa Let Me Know’lla omaavansa illan biiseistä eniten kerroksia jousineen kaikkineen.

Onneksi loppuun valikoitui hieman erityylinen kappale – kaikki aiemmat kun nojaavat samantyyppiseen paatokseen. LEISURE on uusiseelantilainen bändi, joka yhdistelee groovampia ja sielukkaampia elementtejä kappaleeseensa. Se ei tietenkään ole mitään uutta poprock-kappaleissakaan. Mutta Leisure tekee niin erittäin onnistuneesti, eikä niin hirvittävän paljon huonommin tai erilailla kuin Jungle, ainakaan Take it to the Top -biisillä.