Viiden kappaleen tiistai

Tämän tiistain setissä mm. hittipotentiaalia ja instrumentaaliraitaa, uutta ja vanhempaa, tuttua ja mystisempää.

Vauhtiin päästyään niin London Grammar kuin HAERTS ovat saavuttaneet paljon musiikin ystäviä parin viime vuoden aikana. Kyseiset bändit ovatkin paras viitekehys lontoolaiselle IVY & GOLDille, joten jos jompaa kumpaa olet fanittanut, sinun on syytä kuunnella Not Had Enough kesäkuun alussa (2.6.) ilmestyvältä EP:ltä Eye of the Storm. IVY & GOLD:n soundi on kenties popimpaa kuin London Grammarilla, vaikka laulajille paljon yhteistä onkin.

Brooklynistä kotoisin olevan Exilesin osuvasti nimetty Only Summer EP ilmestyi eilen. Bändillä on juuri sitä kitarasoundia, joka ominaisimmillaan saa ihastumaan: siinä tuoksuu niin surffaus kuin unelmapop, niin Real Estate kuin seattlelainen Seaponykin. Kesäisen kevyttä tunnelmaa.

Sander Mölder luo kolmentoista sello-vuoden pohjalta mahtavasti nytkähtelevää elektroa. Tallinnalaisen Mölderin sävellystyöt ovat paikoin melko kokeellisia, mutta se loksahtaa paikoilleen parhaimmillaan todella mainiosti, kuten viileyden kiteytymältä kuulostavalla Again & Againilla.

Instrumentaaliraidat on parhaimmillaan äärettömän hienoja. Ne eivät ainoastaan toimi paremmin ilman vokaaliosuutta, vaan kappaleiden kokonaisuus kärsisi laulun läsnäolosta.  Eipä lauleta myth.:n 13?!  -kappaleellakaan, mikä osaltaan tekee siitä entistä hypnoottisemman ja levollisemman raidan ruotsalaista soundia. Upea kappale tämäkin.

Lopuksi vielä runsas seitsenminuuttinen baleaarista downtempoilua, kesäinen muttei laisinkaan aurinkoinen kappale tunnelmaltaan. Helsinkiläisen In The ValleyChester Square -kappaleella on elokuvallista ja melankolistakin äänimaailmaa. Erinomainen  (instrumentaali tämäkin) lopetusbiisi toukokuisen minikesän tauottua.