Viiden kappaleen tiistai

Tämä surullinen turkulainen musiikin ystävä ei ota osaa H2Ö:hön, kesän kenties kiinnostavimpaan musiikkitapahtumaan ihan täällä Varsinais-Suomen helmen rannoilla. Eniten harmittaa väliin jäävä sukulaisyhtye Limonadi Elohopean reunion. Mutta iloinen on syy, miksi olen muualla: hyvän ystävän varpajaiset valtaavat viikonlopun.

Toisaalta, jotain positiivista sentään viime viikonlopulta: pääsinhän ensimmäistä kertaa elämässäni Pori Jazzeille, ja vielä ilmaiseksi, toisen hyvän ystävän ansiosta! Fiilikset koko tapahtumasta ovat vähän ristiriitaiset, mutta hauskaa oli. Kovin paljon kyyläämistä, syynäämistä ja sormella osoittelua sai jazzi-yleisö osakseen festivaalin järkkääjien ja järkkäreiden toimesta. ”Kamera pois / tuolta pitää poistua / alas penkiltä / ei käy / on pakko / ei onnistu”. Korttimaksujärjestelmäkin ruokapisteissä kaatui kuin korttitalo perjantaina, minkä otin – vailla käteistä – vähän turhan raskaasti. Kuitenkin, näin muutamia huippukeikkoja, etenkin jatsia. Cafe Jazzissa olikin sitten yön pikkutunteina erinomaiset jamit kotimaisten muusikkojen siivittämänä.

Tiistai on jo kuitenkin edennyt pitkälle, joten asiaan. Aloitamme viitosen aivan parhaimmalla Citymanilla, joka esiintyy viikonloppuna H2Ö:ssä. Sen Best in All on mun henkilökohtainen lempibiisi juuri nyt. Tämä ansaitsisi oman postauksen, mutta Alpo Nummelinin ja Tomi Leppäsen proggis saa tyytyä avaamaan tämän tiistain setin. Best In All on suvereeni hengennostatuskappale, pitkä intro treenimontaasiin – upeasti tykittävä yksilö. Citymania seuraakin perulaisduo Dengue Dengue Dengue, joka häviää kotimaisille soundeille vain niukasti. Murdah on monipuolisen perkussiotyöskentelyn ystävän unelma. Alkukantaisiakin vivahteita löytyy elektronisuuden seasta, sekä hypnoottisesti ujeltava päämelodia.

Ruisrockissa vihdoin kohtaamani Foals julkaisee varmasti hyvän levyn elokuussa. Mountain At My Gates on vasta toinen seuraavan levyn kappale, joka on kuultavana, mutta kummatkin kertovat laadukkaasta uudesta biisimateriaalista. Mountain At My Gates ei ole yhtä raskas kuin edeltäjänsä (mihin yllättäen petyin hieman) mutta hyvä kappale silti. Manchesteriläisen Girl Friendin uusin, Poison, on vähän hölmön oloinen, joskin riipaisevan tarttuva pop-kappale. Jos mietit mikä sulla soi huomenna aamulla päässä, se on tämä Poison.

Päätän tänään Lontoossa asustelevan portugalilais-singer-songwriterin tekeleeseen. Mai Kinon June on eteerinen kappale. Harvojen elementtien joukossa Kino itse on keskiössä. Parempaan kappaleeseen tänään ei voisi lopettaa. Ensi viikolla seuraava viitonen!

6 kommenttia kirjoitukseen Viiden kappaleen tiistai

 1. Anne kommentoi:

  Kiitos jälleen tiistaipostauksesta! Ehdin jo melkein odotella H2Ö-aiheista tarjontaa, mutta jos kerran festarit jää välistä, niin parempi näin, ja olen erittäin tyytyväinen tähän kattaukseen. Hienoja kappaleita ja suurin osa taas uusia tuttavuuksia.
  Itselläni H2Ö on luultavasti se tämän kesän ainoa festari, ja ehkä eniten odotan juuri Limonadi Elohopeaa. Hauska kuulla siis, että se on tämänkin blogin kirjoittajalle niin läheinen, vaikka harmi, ettet pääse mukaan yleisöön. Toivottavasti on kuitenkin muuten hyvä viikonloppu!

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Kiitos kommentista! Itseasiassa H2Ö-postaus oli jo tulossa, mutta jäi vähän piippuun kun suunnitelmat muuttu :) Ja onhan saitilla onneks muiden ennakkoja. Varmasti sullakin lisää niitä odotuksia, jos kerran kesän ainoaksi festariksi jää. Mitä luultavimmin erittäin hieno viikonloppu tulossa Ruissalossa. Harmi että oon ollu Limppareiden aktiiviaikana hieman liian nuori keikkayleisöön, mutta eiköhän joku tsäänssi vielä tule :)

 2. Jussi Valonen kommentoi:

  Hyviä valintoja. Tykkäsin erityisesti Mai Kinon kappaleesta. Tosin lopun särösoundi olisi minusta viimeistään miksatessa pitänyt äkätä jättää pois. Taustalaulusta lisäpisteitä: ”dududu”- kohta nostaa hymyn huulille :)

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Mai Kino on kyllä erittäin kiinnostava biisi! Oon Jussi sun kanssa melkeinpä samaa mieltä, tuo lopun särösoundi sais munkin mieleen olla maltillisempi, tai jäädä jopa pois. Kiitti kovasti kommentoinnista :)

 3. June June kommentoi:

  Kiinnostavia kipaleita! Citymaniin tutustuin Provinssissa, tykkään kyllä tosi paljon. Ja todellakin – ansaitsisihan se oman postauksensa. ;)

  Aion myös adoptoida ton nimibiisini alkavan syksyn anthemiksi. Vaikka oon samaa mieltä Jussin kanssa siitä, että toi loppu on vähintäänkin kummallinen. (Toisaalta, jos biisiä kuuntelisi osana kokonaista albumia, säröllekin todennäköisesti avautuisi oma paikkansa.)

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Ai niin, Citymanhän oli tosiaan Provinssissakin! Ja ilmeisesti H2Össäkin kavereiden tallennusten perusteella aika kova. Best in All on musta parasta heiltä.

   Toi Mai Kino kiehtoo jotenkin kovasti. Levyllinen tuota lauluntekijää kelpais!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.