Viiden kappaleen tiistai

Viime aikojen levykuuntelut tulikin kertailtua eilen. Toki siitä uupui Jamie xx:n ilmiselvä uutukainen, jota mm. Lauri käsitteli jo niin syventävästi, ettei lisäaprikoinnille ollut tarvetta. Tietenkin myös monia muita, puolivalmiita levypostauksia, puuttui.

Mutta tänään on tiistaisten huippukappaleiden vuoro. Ajankohtaisuuksien alku löytyy Sam Beamin Iron & Winen sekä Band Horsesista paremmin tutun Ben Bridwellin yhteisprojektista. Sing Into My Mouth -coverilevy ilmestyy ensi kuun puolessa välissä (17.7.). Beamin ja Bridwellin aikaansaannoksia odotellessa voi kuunnella tämän hauskan etiäisen: Talking Headsin This Must Be The Place (Naive Melody). Friends-yhtyettä ennen kipparoinut Samantha Urbani jakoi aurinkoisen koukuttuvan pop-kipaleen U Know I Know. Eroa edeltävän coverin rauhoitteluun on merkittävästi, mutta sallikaamme itsellemme poukkoilu.

Lontoolaisen COMPNYn indie rock on sekin kesäistä, jotensakin Bombay Bicycle Clubinkin hengessä, mutta keveämpää. Tähän iloiseen mukana laulamiseen pääsee ekasta tahdista alkaen kiinni. Todella kiva kappale. Sitten postauksen jännittävin ja paras kappale Portlandiin asettuneelta Kyle Reigleltä. Tämän Cemeteries -yhtye julkaisee albumin ensi kuun lopulla (28.7.). Sodus on ensimmäinen siltä kuultava kappale. Erittäin hienoa unelmaista kitarapoppia.

Lopuksi vielä norjalainen Philco Fiction, jonka paluuta olenkin odotellut. June 17th koitti uutena kappaleena vihdoin nimensä mukaisena päivänä. Biisi eroaa odotuksistani jonkin verran, mutta viime kerran kun näiltä uutta kuultiin, elettiin vuotta 2011 tai 2012. Jos tämä kappale lämmittää, suosittelen tsekkaamaan 2011 ilmestyneen Take it Personal -levyn. Sekin on hyvä.