Viiden kappaleen tiistai

Sideways-toipuminen alkaa olla käsillä. Kirjoittelen mahdollisesti tuonnempana laajemmin tästä festivaali-untuvikosta, kun kesän muut festaristopit on käyty. Ennen kuin mennään tämän tiistain oleellisimpiin kappaleisiin, alleviivaan kuitenkin, että Sideways oli mitä onnistunein.

Alue oli erittäin toimiva: sopivasti väkeä, huomattavan paljon tilaa, erinomaista ruokaa, yllättäviä bändikohtaamisia. En ole koskaan kokenut tällaista festareill. Se oli suurin yllätys. Keskityimme toki myös enemmän yleiseen viihtymiseen kuin aikataulun perässä juoksemiseen. Sekin kannatti. WC-järjestelyt kusivat eniten, mutta muuten ei edes osaisi valittaa. Suurin ilonaihe tässä vaiheessa on, että Sideways järjestetään myös ensi vuonna.

Mutta nyt tiistain valikoimaan. Heti kärkeen mehukas Tina Turner -coveri Saskatchewanilta. What’s Love Got to do With It on hyvä veto. Pehmeästi jatkaa myös Astronauts, etc.Eye to Eye sisältää hyväntuulista poppia.

H2Ö-festivaalillakin esiintyvä turkulainen Onoila on Laulun kirjoittaisin -kappaleella kuin Vasas Flora och Faunan lounaisempi vastine. Mm. Pöllöt-yhtyeen jäsenistöä sisältävän Onoilan soinnissa kitarapop on miellyttävää ja kuuntelijaa lähellä. Tykkään. The Foetals taasen on brittibändi, jonka rämisevänpuoleinen poprock on kaikesta huolimatta sympaattista Fine-debyyttikappaleella. Kovin kiinnostava yhtye, kannattaa jatkaa seurailua.

Lopuksi vielä HOUSE OF WOLVESin Beautiful Things. Se on hieman vanhempi kappale kuin nämä muut, mutta yvynyl-blogin ansiosta se nousi uudestaan esille. Ei tehdä tästä turhan monimutkaista: Beautiful Things on upea ja kaunis pianovetoinen kappale. Ensi viikolla uusi setti!