Viiden kappaleen tiistai

Joka tiistaille varattu viiden kappaleen kokoelma ajankohtaisia ja hyviä kappaleita alkaa tällä kertaa ilahduttavasti barcelonalaisen Deloreanin uudella biisillä. Olen jotenkin aina pitänyt Katalonian poikien elektronissävytteisesti pop-soundista: se on jotenkin mutkatonta ja ilmavaa, eikä Crystal poikkea hyväksi havaitusta kaavasta. Erittäin hyvä.

Sundara Karma taasen edustaa eloisaa Readingin indie rock -skeneä. Flame on helposti lähestyttävää, modernia brittiläistä pop-rockia. Uutukaisen kertsissä on lennokkuutta ja ilmeessä positiivisuutta.

Tel Avivin lupaava Lola Marsh julkisti viime viikolla uutta sekin. You’re Mine ei liikuta yhtyettä siihen suuntaan, johon itse olisin toivonut ja johon upea Sirens olisi viitannut, mutta se ei tee tästä kakkossinglestä huonoa biisiä. Siinä on enemmän synaa ja pop-henkisyyttä kuin aiemmassa, mutta tuttu knee jerk -reaktio on valloilla yhtä kaikki. Tanskalaistuottajakolmikko AV AV AV tuo pöytään jytkyttävän bassolinjan ja naittaa sen mm. sähkismelodiaan erittäin viihdyttävästi. Takaa pään nyökyttelyn. 

Lopuksi vielä kotimainen folk-kokoonpano Joutsenosta. George Cloudyn uudelta albumilta olisi voinut postaukseen irroittaa useammankin kappaleen, mutta tyydytään nyt pitämään tiistaivitosen kappalerajoitus ennallaan. Erityisesti Oh, Guyana! on upea kappale. Valitsin postaukseen kuitenkin kappaleen nimeltä Exile, koska se vetoaa minuun monella tasolla vahvasti, eikä vähiten harmonikan oleellisen läsnäolon vuoksi. Kannattaa muuten tukea yhtyettä suuntaamalla bandcampiin levyostoksille. Ensi viikolla taas jotain muuta ja uutta!