Viiden kappaleen tiistai

Palaan ihan muutaman näpytellyn merkin jälkeen parantelemaan flunssaa vaakatasoon ja katsomaan tennistä (Roland Garros, Nishikori – Tsonga). Onnistuin tosiaan jälleen nappaamaan flunssan, ja vieläpä vain pari päivää suvivirsien jälkeen. Kurkku oli sen verran tuskaisa, että oli pakko nousta sängystä klo 3.43 keittelemään troppeja – ja katsoa Netflixistä Hercule Poirot’ta. Yhdistelmästä puuttuu enää Matlock ja kamomilla-tee.

Noh, kuiteski. Viiden ajankohtaisbiisin erinomaisimmat yksilöt alkaa hempeällä folkpopilla. Astutaan Montrealista kotoisin olevan duon Coco Méliès’n maailmaan sisään. Jatketaan Pohjois-Amerikassa, viistosti etelään Montrealista. Craft Spellsin entisen rumpalin proggis Hibou nimittäin majailee Seattlessa. Aina positiviista saada sieltä suunnalta jotain postaukseen. Dissolve on kitarapoppia emoyhtyeen hengessä, ja erittäin hyvää sellaista.

Nightjacket vastaa postauksen vahvimmasta suorituksesta. Los Angelesista kotoisin olevan yhtyeen The Right Way To Fall on vahvaa laulunkirjoittamista, aivan kuin kyseinen bändi olisi tutumpi ja etabloituneempi. Pehmeää, akustista unelmaa tihkuva kappale halaa lämpimästi kuin vanha tuttu. Jean Tonique poikkeaa muusta illan ohjelmasta: halusin postaukseen jotain silkkaa hauskuutta, joka sopii tanssimiseen. Ranskalaistuottajan What You Want Wanna Do on rnb-henkinen, groovaava tanssibiisi.

Loppuun on säästetty vielä erikoisempi onnistuminen. Tukholmalaisen MIYNTin kappale Baby One More Time on tietenkin juuri se coveri, jota kappaleen nimi ennakoi. Britney Spearsin ’klassikko’ saa toismaailmallisen, akustisen käsittelyn. Tämä on erittäin hieno suoritus. Jopa sanoitukset vaikuttavat onnistuneemmilta uudella versiolla. Ensi viikolla taas uusi setti!