Viiden kappaleen tiistai

Tällä viikolla tiistain täyttää toinen toistaan hienompi soundi, ja onpa mukana pitkästä aikaa uutta julkaiseva Mirel Wagnerkin. Veden väreilyä missä tahansa aiheuttavaa tyttöpoppia, sielukkuutta, kaikuvia kitaroita, niin 80- kuin 90-luvunkin henkeä – ts. nykysoundia. Kuuntele tämän tiistain viisi kappalevalintaa alta.

Mirel Wagner – Oak Tree

Mirel Wagnerilta kuullaan uutta, kun tämä julkistaa ensimmäisen singlensä sitten Sub Pop -kiinnityksen uutisoinnin. Oak Tree -niminen akustinen kappale soi kauniin meditatiivisesti edeten. Suomalaisen laulaja-lauluntekijän toinen albumi When the Cellar Children See the Light of Day julkaistaan elokuussa.

Blessa – Open Fields

Sheffieldistä asti soiva Blessa tuo mieleen tusinan brooklyniläisbändejä ja mm. aiemmin postauksessa kuullun göteborgilaisen Schoolin, mutta lähtökohtien vastaisesti bändi onnistuu vetämään itsensä kuiville ja kiinnostamaan. Open Fields soi 80-luvun hengessä, ja vähän unelmapopistikin. Kuitenkin se on kappaleena niin hyvä, että sen katkeransuloinen, leijaileva tunnelma kantaa pitkälle.

Cold Specks – Absisto

Kanadan mirelwagner, artisti joka tunnetaan nimellä Cold Specks, jatkaa jossain määrin samassa hengessä kuin verrokkinsa. Taitelijanimen takaa palaa Al Spx, jonka uusi albumi Neuroplasticity julkaistaan myös elokuussa. Sielukkaasta synkkyydestä tunnettu artisti ei petä, vaikkei uutukainen Absisto olekaan yhtä vahvasti akustisvetoinen kuin aiemmalla tuotannollaan.

I’m an Island – iamurhome

I’m an Island on nashvilleläisen J. Gardnerin ihanasti kaikuva kitararock-projekti, jonka debyyttikappale iamurhome on mahtava. Siinä kaikuu neopsykedeliaa, unelmapoppia, Real Estatea ja sen sellaista. Biisinä se on jotenkin vaivaton, viaton ja miltei arkkityyppi erinomaisesta indiepopista.

Juce – (H)ours

Loppuun oli säästettävä tämä herkku. Lontoolainen tyttötrio Juce funkkaa häpeilemättömän koukuttavasti. (H)ours on aivan käsittämättömän komentava rytmiriemu, jonka kohdalla ylisanoja ei tarvitse pelätä. On päivänselvää, että tämä tarttuu moneen korvaan. Mieletön biisi.