Viiden kappaleen tiistai

Vedenpaisumuksen täyteinen toukokuinen tiistai kokoaa taas erinomaisia kappaleita samaan postaukseen: kappaleita, jotka muuten olisivat kenties jääneet huomiottasi. Aloitamme lempparilla, eli Mac Demarcolla, joka on julkaisemassa ”mini-LP:n” ja tämän uuden singlen. The Way You’d Love Her on juuri niin sohvalla röhnöttävä biisi rakkaudesta, kuin Demarcolta saattaa odottaa. Rakkautta, aina vain, Mac Demarcolle.

Myös Eternal Summers esitteli viime viikolla uutta kappalettaan. Tämäkin uutukainen edeltää uutta albumia. Come Alive on toimivaa kitarapoppia. Tiukka kolmeminuuttinen on määrätietoinen mutta pehmeä, erittäin hyvä. Family Friends on kenties tuntemattomampi, britti/aussi -akselilta oleva bändi, jonka psykedeelisvaikutteinen rock on hieman vetelääkin, tietyllä tavalla melkein kuin postauksen toinen vetelöitsijä Demarco. On Your Mind on hieno sävellys.

Los Angelesista kotoisin olevan Moses Sumneyn akustinen kappale Seeds on herkäksi viritetty, hienovarainen folk-kappale. Sumneyn lauluääni jakanee mielipiteitä, mutta turhaan. Viimeiseksi jätetty Cape Club on sekin kitara ja mies -reseptin suoritus. Swim-kappaleen kitarointi muistuttaa hieman Frusciantea yksinkertaisimmillaan RHCP-ajoilta, mutta kun tähän yhdistetään poikabändiin sopiva lauluääni, lopputulemana on yllättäen toimiva kappale. Ensi viikolla taas seuraava setti!