Viiden kappaleen tiistai

Näin se postausväli taas venyy, vaikka mä olin jo niin hyvässä tahdissa – omasta mielestäni. Kun viikonloppu meni Laajalahdessa kaverin luona kavereiden kanssa, ja valveillaoloaika niin sen jälkeen kuin sitä ennenkin on mennyt kokeita korjatessa, täytyy jostain antaa periksi. Musta tuntuu että mun vuorokaudessa on vähemmän tunteja kuin esimerkiksi Kalenterikarjun. Mutta en tullut tänne kertomaan, että tiistain vitoskattaus on se, josta annan periksi, ei sitten millään. Pitäisi varmasti olla tekemässä jotain muuta, mutta tästä lähtee taas tiistainen suosikkien kvintetti.

STOCKERS! – Running away

Helsinkiläiset esittelevät seuraavan singlensä tulevalta albumiltaan. Running Away seuraa What Do You Wantia paljon synaisempana kuin aiemmin. Aika osuvasti se on sijoitettu mm. Cut Copyn kontekstiin. STOCKERS!:n kahden kappaleen välinen yhteys on melko hämärä, vaikka ne ovatkin saman yhtyeen tekemiä. Silti, ei huonoa jälkeä voi tulla, jos pidän tästä uutukaisesta vielä enemmän kuin aiemmasta.

Bravestation – Haven

Tykkään yleensä seurailla, mitä samoille bändeille kuuluu, kuten vaikkapa torontolaiselle Bravestationille, josta olen ilmeisesti kirjoitellut jo miltei neljä ja puoli vuotta sitten. HUH. Haven on tuttua new wave -soundia, jonka yhtye on jalostanut omanlaisekseen. Erittäin pehmeä soundi ja hyvä biisi, joka löytyy myös uudelta EP:ltä.

Tenterhook – What I Like

Archie Faulks, eli Tenterhook, aloittaa What I Liken kuin minkä tahansa akustisen kitaran sävyttämän kappaleen, mutta se osoittautuu kenties kiinnostavammaksi kuin lähtöasetelmansa. Rinnalle nousevat rumpukompit ja yhä suuremman roolin saava Faulksin sielukas ääni. Onko tämä kappale lintu vai kala? Haloo, Kuopio?

(Avers) – Vampire

Amerikan itärannikolta, Virginiasta, tulee (Avers). Ilmeisesti nämä rokkarit kiinnostavat isommissakin piireissä. Minusta Vampire-biisissä on jotain kovin tuttua siltä ajalta, kun (melkein) kaikki kuuntelivat The Dandy Warholsia ja muita 2000-luvun taitteen kitararock-bändejä. Koukuttavuuskerroin tässä on kova.

I Was a Teenage Satan Worshipper – Keep Your Secrets

Täytyy myöntää heti kärkeen, että mä en ole roikkunut I Was a Teenage Satan Worshipperin puskurissa kovinkaan tiukasti. Sääli, koska olen aina kuullut puskaradiosta miten hienoja juttuja tämä(kin) suomalaisyhtye tekee. No, aina mahtuu mukaan. Keep Your Secrets on toinen single IWATSW:n tulevalta levyltä. GTTHRGH-nimiseltä levyltä löytyvä vajaa kolmeminuuttinen rullaa eteenpäin todella hienosti. Keep Your Secrets uppoaa todella vääjäämättömästi. Kyseessä jopa postauksen kovin biisi.

https://www.youtube.com/watch?v=Mp0gWrQZtlA&feature=youtu.be