Viiden kappaleen tiistai

Tiistai-iltaisin viisi kappaletta lähipäiviltä valtaa Slow Show’n. Maaliskuun toisen tiistain aloittaa kehuttu HÆLOS. Lontoolaisia ei ole ihan turhaa verrattu Massive Attackiin, mutta pysykää housuissanne silti: soundissa on eronsakin. Matador Records julkaisee albumin oletettavasti vielä keväällä. Aloitetaan postaus siis heti lempparilla.

Shura on onnistunut luomaan itselleen kiinnostavan soundiprofiilin: uusi 2Shy kuulosti heti tutulta estetiikalta, runsaalta mutta pehmeältä popilta. Runsaasti promoamamme Shura saapuu kesällä Suomeen, Sideways-festarille, joten kiitokset buukkauksesta uutukaistapahtumalle!

Tänään ollaan tuttujen pakeilla enemmänkin, sillä myös Gengahr piipahti vuosi sitten blogissa demojensa ansiosta. Brittiakti kuulostaa vähän alt-J:ltä ainakin, mutta väistelee määrittelyä ansiokkaasti. Astronomyy on useamman kappaleen verran tuttu sekin, mutta tämän ainaisen kesän soundiin väsyi helposti. All I Need on onnistuneesti pahimmista lajityypillisistä ylilyönneistä karsittu kappale, lisäksi Denai Moore sopii yhteistyökaveriksi erittäin hyvin.

Lopuksi eestiläistä erinomaisuutta. Tämä on jotenkin kerrassaan upea biisi. Cirkl on Liis Ringin projekti, ja Malmö-niminen kappale julkaistu jo viime vuoden puolella. Huomasin sen itse vasta, kun Fat Cat Records julkaisi samplerin ennakoiden kuratoimaansa showcase-tilaisuutta Tallinn Music Weekilla. Malmö on harmonista huumaa, elektronista eteerisyyttä, täydellinen hetki. Ensi viikoksi tiedossa taas uusi setti!

3 kommenttia kirjoitukseen Viiden kappaleen tiistai

 1. Anne kommentoi:

  Kiitos jälleen tiistain musiikkitarjonnasta! Olen seurannut näitä postauksia jonkin aikaa ja tänään tuli jo iltapäivällä mieleen, että ainiin, tänäänhän on tiistai, joten täytyy tulla tänne tsekkaamaan uudet biisit. Viiden kappaleen tiistailla alkaa selvästi olla jo tärkeä merkitys musiikkisivistykselleni. Kiitokset siis näistä viikottaisista postauksista (ja tietysti muistakin jutuista)! Jään innolla seuraamaan jatkossakin :)

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Kiitos todella paljon kommentista itsellesi! Mä olen itse jo miettinyt vähän, että mitenköhän nä tiistai-niputukset mahtavat toimia, siis muutenkin kuin mulle kätevänä tapana napata muutamakin biisi samaan postaukseen, jotka itsessään ansaitsisivat oman postauksenkin. Loistavaa, todella loistavaa, jos näistä on tullut sulle odotuksen kohde! Paneudun siis sitäkin kovemmin vastedes tiistain viiden kappaleen valintaan, kun tiedän että ainakin sinä odotat sitä kovin. Kiitti vielä, Anne!

   1. Anne kommentoi:

    Kiitos vastauksesta, kiva kuulla että siitä oli iloa! Tämä viiden kappaleen niputus toimii loistavasti. Siinä on sellainen määrä biisejä, jotka on helppo kuunnella kerralla, ja toisaalta tulee kuunneltua myös sellaisia biisejä, jotka saattaisi sivuuttaa, jos ne olisivat itsenäisinä postauksina. Lyhyiden esittelyjen kautta biiseistä saa mukavan ensikosketuksen, joten kaiken kaikkiaan toimiva konsepti. Kiitos tästä ja jatkoa odotellessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.