Viiden kappaleen tiistai

Käytin poikkeuksellisen paljon aikaa tämän tiistain kappalespektriin. Tämän prisman läpi kulkenut valikoima on huikean monipuolinen. Kyllä kappaleita ihan löytyi jokaviikkoista uutukaisparaatia varten, mutta jokin niistä jäi uupumaan. Näistä kaikista löytyy merkittävimmissä määrin sitä määrittelemätöntä, mikä muista uupui.

George FitzGeraldin Full Circle on aivan lemppareita viime päiviltä: deeppiä, tummansuklaan taajuista housesoundia. Boxed In säestää Georgen biittejä. Isot pyssyt tulevat Georgelta omasta takaa, mutta Boxed Inin äännähtely täydentää kappaletta mukavasti.

Brittibändi Coasts on niin poppia kuin tähän blogiin voi päätyä. Tietäähän sen – olen nimittäin postannut bändistä aiemminkin. Modern Love on kappaleena intensiivinen miellyttäjä, jonka tahteihin on hankala olla lähtemättäkään. Minusta Coasts kuulostaa tällä kappaleella hieman White Liesilta, jolle ojennettu syna on ylikäytössä, ja tempo kierroksilla.

Keskipostaukseen löytyy kitaramusiikkia lahden kummaltakin puolen. Ensimmäiseksi, vieraskoreita kun ollaan, Göteborgista kotoisin oleva Westkust, jonka uutukaiskappale on Swirl: se vähän teeskentelee olevansa post-punk, vaan ei tietenkään ole, sehän pyörii paljon lempeämpien kitarahelinöiden seurassa. Erinomainen biisi.

Ruotsalaisyhtyeen kanssa kitaroitse kättä vääntää tuttu TEKSTI-TV 666, jolta kuultiin eilen uusi kahdeksanminuuttinen miltei-instrumentaali  Hautakivi. Yhtyehän lähestyy omalla tavallaan jo Death Hawksin ilmaisua, ainakin kitaravallein, kerroksin ja teoksen pituudella mitattuna. Lempihetkeni on noin 7.30 kohdalla, kun yhtye nostaa jalkaa kaasulta ja antaa kappaleen hidastaa itsekseen.

Postauksen saattaa päätökseen Jon Hopkins. I Remember on alunperin Yeasayerin kappale Odd Bloodilta, ja Hopkinsin versio riisuttu, pelkistetty ja hidastettu. Osana Late Night Tales -sarjaa ilmestyy seuraavaksi Hopkinsin kokoelma, jolle tämäkin pianovetoinen, hillitty coveri päätyy. Ensi viikolla seuraava vitonen taas, kuulemiin!