Viiden kappaleen tiistai

Tiistaisatoon kerätään tänään kappaleita niin lähipäiviltä kuin parilta viime kuukaudeltakin. Erinomaisen monipuolisessa kokoelmassa vanhoja tuttuja uusissa projekteissa, uusia kiinnityksiä huippulafkalle ja debyyttisinglejä.

Peter Matthew Bauer  – Philadelphia Raga

Walkmenin basistina leipätyötään painava Peter Matthew Bauer julkaisee juhannuksen tienoilla soolodebyyttinsä Liberation! Mexican Summerille. Jo viime kuun puolella jakoon ehtinyt Philadelphia Raga kirvoitti ihastuksen kihelmöintiä vasta nyt. Se käynnistyy lupaavasti instrumentaalina, kuin elokuvasävellys, jonka jälkeen se kasvaa ei niin yllättäen bändikokoon. Mahtava biisi.

Turks & Caicos – Cars outside

Oxfordilainen Hugo Manuel on blogin lukijoille tutumpi Jonquilin ja Chad Valley -projektien takaa, mutta nämäpä eivät Manuelille riitä, kun tämä taiteilee nyt myös Turks & Caicos -nimen takaa. Kyseiselle projektille löytyy heti kuusi kappaletta erittäin lunkia trooppista biittiä. Äärimmäisen vakuuttava uusi proggis. Täältä lisää.

Rhodes – Morning

Brittiartisti Rhodesin tuottajistossa on Daughterin ja London Grammarin soundiin lusikkansa työntäneitä, ja se kuuluu. Hyvin, hyvin hitaasti askeltava ja sielukas Morning on osa samannimistä EP:tä, jolta löytyy jo valtavan suosion saavuttanut Your Soul.

Steven A. Clark – Lonely Roller

Secretly Canadianiin rosteriin hiljattain liittynyt miamilainen Steven A. Clark julkaisi eepeensä Late toukokuun alkupuolella, jolta löytyy myös koukuttavasti rullaava Lonely Roller. R’n’b -biittiä ja tulkinnan paloa tällä biisillä on riittämiin, mutta myös jotain muuta, ylimääräistä, flow-tilan saavuttavaa poljentoa. Jopa postauksen paras raita.

Our Mother – Fire Fire

Lopuksi vielä Lontoosta, jossa Our Mother ilmaisee Fire Fire -kappaleellaan itseään nykien. Töksähtelevä perkussio vaikuttaa aluksi häiritsevän biisiin sisälle pääsemistä, mutta Fire Firen rytmiin kun pääsee, huomaa sen koukuttavan melko normaaleilla tavoilla, jonka jälkeen muut kappaleet kalskahtavat tylsiltä. Kiinnostava debyyttisingle.