Viiden kappaleen tiistai

Tälle postaussarjalle ei loppua näy, vaan se etenee yhtä vääjäämättömästi kuin aina ennenkin. Tiistaisin koottava vitonen on tällä viikollakin rautainen. Aloitetaan R I T U A L -nimellä esiintyvällä tuottajalla. Mun mielestä nämä välilyönnin nimensä kirjaimien väliin laittavat aliakset on niin nähty, mutta tuotanto on niin kovaa, ettei voi väliinkään (no pun intended) jättää. Aivan ensireaktiot olivat Four Tetin ja Gold Pandan suuntaan, mutta kun laulaja pääsee vauhtiin, lisäisin kyytiin vielä SOHNin. Blood flow on hieno biisi.

Seuraavaksi meillä kisailee huomiosta TreasureseasonJulep on vähän unelmainen, mutta sen synassa kaikuu etäisesti airfrance, mikä tekee tästä ihastuttavasti soivasta kappaleesta viimeistään tutustumisen arvoisen. Coasts omaa toden teolla sointia menestykseen. Resepti sisältää mm. Brittein saarilta tuttu pehmeyttä rock-kaavassa, sekä miellyttävää melodiantajua. Rush of Blood EP:n viimeisin kappale Lions kuultavana alla.

Eteläafrikkalainen Petite Noir pääsee mukaan hieman erikoisella tavalla: en osaa yhtään päättää mitä pidän Chess-kappaleesta. Kahtena ensimmäisenä kuuntelukertana se tuntui muodottomalta, mutta kolmannella jo kiehtoi. Lupaavaa.

Loppukevennykseksi tarjoan Chris Lake & Chris Lorenzo -duon version Chris Isaak -klassikosta Wicked Game. Tämä ”edit” -nimikkeen alla kulkeva tunnari on lopulta aika hieno versio. Tyypit osaavat kertoa käyttäneensä vain vokaaliraitaa alkuperäisestä, muu on itse soitettu raidalle. Mainiota. Ensi viikkoon taas.