Viiden kappaleen tiistai

Minä tiedän että olette odottaneet taas tiistaita tulevaksi ja biisejä kuultavaksi, eikä pettymän tule teidän tänäkään tiistaina. Postaussarjan 27. (yhtä monentena viikkona putkeen) sisältää ainoastaan aivan mielettömiä biisejä.

Setti alkaa Livillä, 21-vuotiaalla lontoolaisella. Tämän toinen single kuukauden sisään viekoittelee salakavalasti notkuttavalla rytmillään loppuillan tunnelmiin. Special on erinomainen. Yhtälailla lontoolainen biisinikkari HUNTAR vastaa kvintetin juustoisimmasta ja poikabändipotentiaalia eniten omaavasta suorituksesta, joskin tämäkin lurittelu toimii.

Sitten seuraa postauksen oudoksuttavin kappale, ei niinkään biisin itsensä puolesta, vaan sen kontekstista. CHVRCHES katsokaas on mukana muuan Zane Lowen kuratoimalla uudelleenscorauksella, jossa Drive -leffaan tehdään uusi soundtrack-versio. BBC Radio 1:n ja Lowen projekti kuulostaa yhtä mielenkiintoiselta kuin kummalliseltakin: miksi näin huikea soundtrack tarvitsisi uuden kokoonpanon? No, mutta, juuh, elikkäs, onhan mukana mm. Laura Mvula ja Jon Hopkins CHVRCHESin lisäksi. Get Away on siis mukana tällä uudella Drive OST -versiolla.

Talos (eli irlantilainen Eoin French) on totuuden äärellä uudella Bloom -kappaleellaan. Se on paitsi illan paras myös sykähdyttävin hetki. Falsetissa laulava French kuljettaa kappaletta upeasti minimalistisesta pianosoundista minimalistiseen elektroniseen ilmaisuun. Lopuksi vielä Nathan Ball jatkaa samassa hengessä kuin Talos edellä, joskin altsu-folkin maisemissa. Mahtisetti! Taas ensi viikolla.