Viiden kappaleen tiistai

Viikonlopun hääirroitteluista sai juuri ja juuri kaavittua itsensä puolivuotiseen lukiorumbaan, ts. yo-kirjoituksiin, jotka käynnistyivät englannin kuuntelulla maanantaiaamuna. Tiistain ja orastavan flunssan kunniaksi päätin jättää kuntoilut hamaan tulevaisuuteen ja palata musiikkipalstalle. Vitosesta tuli tällä viikolla taas erittäin mielenkiintoinen, eikä vähiten Radio Deptin ’paluun’ myötä.

Vielä viime vuonna Dornik Leigh paukutti Jessie Waren taustalla rumpuosuudet, mutta on sittemmin siirtynyt täysin hiomaan soolosoundiaan. Lontoolainen Dornik kuulostaa kyllä kovasti MJ:ltä, mutta modernin pop-soulin ote lainaa kasikytluvun kuninkaalliselta ylipäätäänkin usein.

SBTRKT herkuttelee taasen uudella singlellään tulevalta levyltään Wonder Where We Land. Vokaaliosuuksiin on värvätty muutama tiistai sitten omalla suorituksellaan piipahtanut Raury, jonka hengästyttävää vokaaliosuutta ryydittää tieto, että tämä atlantalainen on vasta 18-vuotias. Higher on taasen kappaleena hypnoottinen.

Kalifornialainen FMLYBAND edustaa tanssittavaa pop-musiikkia tämän tiistain kokoelmassa, jonka mukana olisi helppo hoilata vapaamuotoisesti mukana ja pomppia syke maksimiin. Tässä on paljon samaa henkeä kuin mitä Foster the People, MGMT, Cut Copy ja muut vastaavat ovat tuoneet mukanaan.

Kat Vinter on berliiniläistynyt australialainen ja itselleni uusi tuttavuus. Lokakuulle EP:n julkaisua aikova Vinter on soundin puolesta kovin lähellä pohjoismaisia kollegojaan – Lykke Li ja MØ on ainakin vaivatonta mainita. Downtime on miellyttävän vähäeleinen, mutta tiivistunnelmainen poptapaus, joka saa nauliintumaan ääreensä yllättävän sitkeästi.

Viimeiseksi kuullaan uutta Radio Deptiä. Yhtyeen ensimmäinen kappale neljään vuoteen Death to Fascism julkaistaan sopivasti Ruotsin vaalien alla. Kroaatti-partisaani Stjepan Filipovicin lausetta ”Smrt fasizmu, sloboda narodu” (= Death to fascism, freedom to the people) ainoina sanoituksinaan käyttävä kappale on aika mielenkiintoinen ollakseen Radio Deptiä, mutta juuri niin persoonallinen, että siitä on pidettävä.