Viiden kappaleen tiistai

Viiden kappaleen tiistai vyöryy jälleen ylle. Tällä kertaa teemaksi muotoutui hieman huomaamatta hyvin, hyvin rento soundi, joka auttaa vetämään henkeä ennen vappurientoja.

Kelela x Tink – Want it

Ensimmäisenä Kelelan ja Tinkin yhteiskappale Want It. Se on osa Yours TrulySongs From Scratch -sarjaa, jossa ovat aiemmin kunnostautuneet mm. Jacques Greene ja Tinashe tekemällä yhdessä kappaleen. Want it on  Dj Dahin tuottama kappale, jonka sametinpehmeä biitti valtaa mielesi.

Seoul – White Morning

Pehmeää soundia tarjoilee myös montrealilainen Seoul. White Morning nostaa tahtia vain hieman edellisestä, mutta yhtä lunki yleisilmapiiri säilyy. Ilmaisena latauksena saatavilla oleva kappale edeltää myöhemmin tänä vuonna ilmestyvää albumia, jonka julkaisupäivää suosittelen pitämään silmällä.

Jody – Oasis

Chicagosta kotoisin oleva rnb-ryhmä Jody on kirsikka kakussamme. The-Drumin tuottama Oasis on sekin linjassa tiistaitarjonnan kanssa: soundi on pehmyttä, urbaania, hengailuun sopivaa rytmimusiikkia autotune-höysteellä. Helmiä tämäkin.

Frugal Father – Threat to Narrative (Brothertiger remix)

Mac Welchin, a.k.a. Frugal Fatherin, Threat To Narrative -kappaleen remixannut Brothertiger vastaa napakimmasta kappaleesta, vaikkei se olekaan tässä seurassa paljon sanottu. Vaikka kummatkin osapuolet ovat amerikkalaisia, niin Welch kuin Brothertigerin takaa löytyvä John Jagos, tämä soundi tuo mieleen vaikkapa ruotsalaiset elektro-osaajat ja australialaisen Flight Facilitiesin. Tämäkin ilmainen lataus.

Sophie Jamieson – Other

Lopuksi vielä Sophie Jamieson, joka julkaisee Otherin upean singlensä, Stainin, seuraksi. Other kulkee vieläkin alakuloisemmin laahustaen eteenpäin otenauhaa pitkin, kuin a-puolensa. Jamiesonissa on jotain toismaailmallista, jonka tämä onnistuu pukemaan syväksi tulkinnaksi jokaiseen kappaleeseensa.