Viiden kappaleen tiistai

Elokuun viimeinen tiistai.

Käynnistymme brightonilaisella Oslo Parksilla. Koukuttavaa bassonäpyttelyä ja taputusta sisältävää elektropoppia on verrattu mm. Metronomyyn (esim. NME:ssä). Verrokki ei ole huono, mutta sitä pitää ryydittää vielä Cut Copyn kaltaisella tanssittavuudella, jotta Oslo Parksin erinomainen The Night -kappale saisi hieman osuvamman kontekstin. Erittäin tarttuva biisi.

Myös mun suosikkiartisti Shura lukeutuu elokuun vikaan settiin, joskin tällä kertaa remix vyöllään. Jessie Waren Say You Love Me kääntyy Shuran käsissä hienoksi, moniääniseksi elektro-tunnelmoinniksi. Alkuperäinen single on irroitettu Waren lokakuussa ilmestyvältä Tough Love -lätyltä.

L.A.:sta polkaiseva tuotantoduo Oliver on myös mukana valikoimassa, uudella Fast Forward -kappaleellaan. Ja se onkin varsinainen sähikäinen, jonka soundeista osa olisi voitu napata suoraan Daft Punkin vanhemmasta tuotannosta. Fast Forward on vaativuudeltaan vähän markan tekele, mutta varsin hypnoottista elektroa, jonka vetoa olisi hölmöä vastustaa tanssilattialla. Fool’s Gold julkaisee duon Light Years Away EP:n.

Zola Bloodin Meridian on jo muutaman päivän takaa, mutta niin mehuisa, etten malta olla jatkamatta sillä iloitsemista. Lontoolaisyhtye aikoo EP-julkaisua lokakuulle, jota siis Meridian edeltää. Indiepop-rintamalla ajateltuna bändin ilmaisussa on jotain vähäeleisen eleganttia, elektronisin elementein.

Viimeisenä hyvin paljon rauhoitteleva kappale sanfranciscolaiselta Aphessilta. Cherry on ambientiksi puettua makuuhuonesynailua parhaimmillaan, joka se ei yritä edes olla muuta. Kauniisti kerrostunut kappale.