Viiden kappaleen tiistai

Joskus voi olla tyytyväinen niin vähään, vähäisen kuluttajan roolissa. Soneran tarjoamassa HBO-tarjonnassa saatiin vihdoin korjattua S01E09:n tekstitykset kohdalleen, joten voimme jatkaa sarjan katsomista vihdoin! Ensimmäisen kerran asiasta palautetta annettu jo viime vuoden puolella, mutta Sonera ja HBO Nordic pallottelivat vian toimivaltaa toisilleen pitkin kevättä. Ja nyt, vaivaisia kuukausia myöhemmin, se toimii. Hämmentävää.

Jaa, niin, tiistaitarjontaan tämä ei kuulu tietenkään. Alla tiistaivitonen, hieman myöhemmin kuin yleensä – vaikkakin se meinasi jäädä tulematta ollenkaan. Kova setti taas.

Nashvillen trio BASECAMP käväisi viime syksynä palstalla, omana ihmettelynään. Nyt se palaa uudella kappaleella, nimeltä Shudder. Singlen on tarkoitus vahvistaa mielikuvaa triosta modernin rytmikkään popin osaajana, ja siinä kieltämättä se onnistuukin.

Upeasti kimalteleva, kuin aurinko veden väreilyssä, unelmapop -kipale Wanders on lontoolaisduo Wyldestin toinen kappale, ja hemmetin hieno sellainen. Postauksen lempikappale. Ja alkaa Wyldestkin olla kulisseissa kovassa huudossa.

Vancouverilaistuottaja Noble Oakin ’avaruuspop’ ei kuvailevana terminä ole niitä suppeimpia, mutta osuu silti maaliin, ainakin Saturnin kohdalla. Reseptissä on höysteenä mukavan ysäriä, vähän Robert Milesin hengessä.

Cascinen rosterista ei varmaankaan hirveän monta puolalaistrioa löydy, mutta Kamp! lienee sitäkin osaavampi. Tanssittavaa discoa ja/tai housea äänittävän trion Baltimore EP ilmestyy elokuun lopussa (26.8.). Early Days on erinomainen irroitus uudelta eepeeltä.

Kotiseudullaan Etelä-Afrikassa jo melkoisen tunnettu yhtye Beatenberg alkaa löytää suosiotaan Afrikan eteläkärkeä ylempääkin. Rafael on jo menestynyt radiosoitossa kotimaassaan. The Hanging Gardens of Beatenberg -albumi ilmestyy kuluvan kuun puolivälissä. Itse etiäiskappaleessa on jotain kovin pehmeän tuttavallista ja turvallista, sekä Vampire Weekendin rytmikkyyttä pidettävämmässä muotissa.