Viiden kappaleen tiistai

Nyt on ihan oikeasti paras tiistaisetti viikkoihin, jopa ikinä, vaikka olenkin sitä mieltä aina. Hieman etäämpi ote musiikkijulkaisuihin yhdistettynä säästeliääseen hellepostailuun jättää makupalat otollisemmin esille. Mainion mainio TIISTAI. Ensi viikolla taas seuraava setti.

Atlantalaisen RauryCigarette Song alkaa akustisena nuotiorallatteluna, joka tuo mieleen likaisen Jack Johnsonin, mutta kehittyy onneksemme enemmäksi. Alunperin miltei teilasin Cigarette Songin turhan tuttuna soundina ja vaatimattomana, mutta kappaleen kasvu palkitsee – tämä on oikeasti hieno kappale. Raurylla on muutenkin kiehtovan laaja-alaista biisintekoa vyöllään, eli kannattaa tsekata muutkin teokset.

Cyril Hahnin ja Rochelle Jordanin yhteispeli Slow-kappaleella muodostuu popahtavan housen ja rnb:n mikstuuralle. Sveitsiläistuottajan ja torontolais-vokalistin kappaleen luulisi putoavan aika moneen makupalettiin, sillä se on tarpeeksi suoraviivainen saavuttaakseen massat, muttei kuitenkaan käynnisty ihan Destiny’s Childsin kannoille, joten Slow’ta on turvallista kuunnella.

Torontosta on myös Electric Youth, joka pulpahti pintaan viimeistään Ryan Goslingin tähdittämän Driven myötä. Samanhenkisesti sykähtelevä hekumallinen kasaripoppistelu Runaway edeltää Secretly Canadianille julkaistavaa täyspitkää Innerworldia, joka ilmestyy siis syyskuun lopussa (30.9.). Runawayn myötä kelpaa odotella lisää.

Laura Doggett on tehnyt yhteistyötä SOHNin kanssa Phoenixillä, mikä kuuluu ja ei kuulu. Pätkivä ja looppaava sämple kummittelee intensiivisesti – ja koukuttaa kuulijaa. Niin Doggettin laulusuoritus, joka vähäeleisyydessään on hento ja voimakas, kuin minimalistinen tuotanto sykähdyttävät onnistuneesti. Postauksen suosikkikappale.

Southamptonin Pale Seas antaa kuulua itsestään jonkin ajan jälkeen, ja jälki onkin melkoisen hyvää. Wicked Dreams on iloista kitaramusiikkia ja mukanalaulantaa, joka perverssillä tavalla tuo mun mieleen niin hitusen Male Bondingia kuin suoraviivaisempaa á la DIIV. No, taisivatpa mennä vihkoon nuo vertaukset, joten kuunnelkaa itse.