Viiden kappaleen tiistai

Nämä biisipotpurrit kiinnostavat jopa postaajaa yleensä eniten, sillä aina oikein tiedä mitä viikon mittaan, tai maanantaina, tarttuu mukaan. Potentiaalia itsensä yllättämiseenkin on. Uusi turkulainen akti on viikon kiinnostavinta, muuten mennä tasaisen laadukkaalla kansainvälisellä tarjonnalla. Ensi tiistaina taas jotain muuta.

Lontoolaisen Club Kurun mutkaton joskaan ei hiomaton rnb-soundi on koukuttavaa. Projektin takaa löytyvän Laurie Erskinen uusin kappale Seesaw onnistuu miellyttämään trendikkäässä – jopa kulutetussa nykysoundissa – vaativampaakin kuuntelijaa.

Turkulainen on itselleni (olettavasti?) mysteeri, pienimuotoinen tuntemattomuus toistaiseksi, mutta jos lähtisin veikkaamaan, Reflections-kappalettakin jakanut Loft Apartment liittyy asiaan. Kyseinen duohan on jo tuttu, mutta veikkausta tarkentaakseni, tämä uusi projekti saattaa olla Loft Apartmentin Aaro Vahteran oma (mutta edelleen, spekuloin). Kappale on ainakin ihan hiton kovaa teknoilua ja postauksen lemppari.

Ruotsalainen jj tarjoili jo toukokuussa tiedon elokuussa (19.8.) ilmestyvästä levystään, ja uutta kappaletta, ja nyt seuraa jatkoa. Hold Me ottaa yhtyeelle tuttuun tapaan aikansa, ja Elin Kastlanderin vokaalit ovat nekin kaikuisina erittäin tunnistettavia. Vaikkei jj yllä aiemman tuotannon rimaan oikein millään, jokin bändissä edelleen kiehtoo. Josko se esikoisen kaltainen jytky olisi vielä tulossa.

Seattlelaistuottajat, tämäkin duo, ennakoi tulevaa toista albumiaan tanssittavalla uutukaiskappaleellaan. Odeszan on lyöttäytynyt yhteen laulaja Monsoonsirenin kanssa Memories That You Call -kappaleella, joka onkin vilpittömän iloista ja miellyttävää poppistelua. Sen aikana ei tarvitse mutristella, nyrpistellä tai negailla, soundi on sen verran positiivista.

Tanskalaisiakin mahtuu vielä mukaan. FURNSin Keeper on pehmeää loppuillan tyylittelyä downtempo-hengessä. Pehmyt tunnelma vain korostuu synailun ja Monika Faludin vokaalisuorituksen yhteispelinä. Tämän yhtyeen tekemisiä kannattaa seurata vieläkin tarkemmin kuin tämänhetkinen maine antaisi edellyttää. Mieletön biisi.