Viiden kappaleen tiistai

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla edetään kesäkuun kappaleiden voimin, sillä jouduin laatimaan tiistaivalinnat hieman ajoissa. Mutta laatuun se ei tietenkään vaikuta.

Ensimmäisenä kuullaan uutta musiikkia Benjamin Clementineltä, jonka Cornerstone EP oli viime vuonna vaikuttavaa tuotantoa. Pianonsa ääressä laulava Clementine on julkaisemassa elokuussa (27.8.) uuden ep:n, nimeltä Glorious You. Singlenä siltä kuullaan Edmonton, joka ei ole tahdiltaan aivan yhtä intensiivinen kuin vaikkapa I Won’t Complain, mutta kuitenkin koskettava kappale.

Hiss Golden Messenger päätyi Merge Recordsin leipiin, mutta on kyllä aiemmin jo vakuuttanut täälläkin. Folk-duon viides levy ilmestyy syyskuussa (9.9.). Lateness of Dancers -albumilta irroitettu Saturday’s Song on mitä hymyilevin folkpop-kappale, jonka kepeään tunnelmaan kelpaa eksyä.

Brittilaulaja Billie Black hyödyntää jazz-taustaansa elektronisiin vaikutteisiin ja vaikka lopputuloksena onkin yllättävän rnb-henkistä soundia, uusimmalla I Don’t Need Another Lover -kappaleella on sielua enemmän kuin riittämiin.

Viime viikolla kuultiin montrealilaisen TOPSin erinomainen Change of Heart, ja nyt julkaisuvuorossa onkin samaisen singlen B-puoli. Sleeptalker on upean tunnelmallinen kynttilänvalon ryydittäjä, joka muistuttaa hieman Lanterns on the Lake -yhtyeen ja Still Cornersin soundista. Mahtavaa.

Loppuun taas äärirauhallinen veto, tällä kertaa She Keeps Bees -duolta, joka on saanut vielä Sharon Van Ettenin laulamaan taustoja. Is What Is edeltää syyskuista Eight Houses -levyä, joka tulee olemaan duon neljäs.