Viiden kappaleen tiistai

Olen vieläkin aivan loppu juhannuksesta. ”Ei vanha enää jaksa”, niin kuin ystäväni asian totesi. Oltiin Eestin puolella koko keskikesä, jossa hyvä sää ja seura sekä mahtavat puitteet nostivat tunnelmaa. Vastaavasti mielialan veti hetkeksi maihin tallinnalaisrosvojen (ihan oikeiden) visiitti pakettiautoomme. Vaikka varkaat koettelivat toisia pahemmin kuin toisia, jo ajatus tuntemattomista penkomassa tavaroitamme sai kunkin tuntemaan olonsa tukalaksi. Positiivisviritteisinä ihmisinä emme syöksyneet epätoivoon, vaan hoidimme käytännön asiat varkauteen liittyen ja pidimme niin hauskan kotimatkan kuin suinkin mahdollista. Palataan mekin siis asiaan.

Viiden kappaleen tiistai ei jää hetkeksikään lepäämään, vaan syöksyy eetteriin entistä ehompana. TOPSin Tender Opposites oli vuoden 2012 unohdettuja, aliarvostettuja helmiä. Uusi single oli kuultavana jo aiemmin, mutta julkaistiin nyt. Kuuntele alta hieno Change of Heart.

A M B R O S E taasen piipahti seitsemännessä Fast Show -postauksessa mielettömällä Hourglass Sands -biisillä. Uutukainen Citadel Passage on hieman verkkaisemmin aaltoileva synailu, mutta TÄSMÄLLEEN yhtä loistava kuin bändin ensimmäinen. Erittäin lupaavaa soundia.

BEA on amsterdamilainen laulajatar, jolta kuultava toinen kappale Safe Ground lainailee 90-luvulta onnistuneesti. Biisin atmosfääri on erinomaista unelmaa, joka saa kysymään, onko mielettömän kiehtova artisti syttymässä tähdeksi.

Australialaisen The Kite String Tanglen kaltaisia akteja on tätä nykyä useampia, ja lähimmin tämä kuulostaa mm. Active Childilta ja RY X:ltä. Mutta se ei toki tarkoita, etteikö sykähtelevä Arcadia olisi onnistunut kappale. Se sykähtelee Danny Harleyn heleän vokaalisuorituksen taustalla komeasti.

Lopuksi jälleen rauhallisempaa matskua. Rebecca Clements on bristolilainen singer-songwriter ja kuulostaa uudella Coma Boy -kappaleellaan upealta. 19-vuotiaalta löytyy syvyyttä ikänsä tuolta puolen. Kuuntele alta. Saattaa olla jopa paras kappale postauksessa.