Viiden kappaleen ruotsalainen tiistai

Viiden kappaleen tiistaihin valikoituu joka viikko ajankohtaisesta musiikkiotannasta parhaimmistoa ja/tai eniten tämän blogin kuuntelijoita miellyttäneitä kappaleita. 

Tänään inspiraation lähteenä on naapurimaa Ruotsi. Luulin naivisti että kappalevalikoiman rajaaminen yhteen maahan olisi aiheuttanut hampaiden kiristelyä, mutta kävikin päinvastoin. Näinhän tämä meni helposti. Aloitetaan upealla remixillä, I Break Horses Susanne Sundførin kimpussa.

Seuraavaksi ääneen pääsee ansioitunut tuottaja Dan LissvikShuvit! on kymmenminuuttinen tapa kertoa Todd Terjelle, ettei gruuviruuvipenkissä puristettu turska-disko ole pelkästään norjalaisten heiniä. Postauksen parasta!

Adnan kutsuminen nousevaksi tähdeksi olisi aliarviointia, niin lujaa tällä on mennyt. Viime vuotinen debyyttialbumi Night on kerännyt suitsusta, niin kuin Adna itsekin. Tälle vuodelle jatkoa pukkaa. Kannattaa tsekata, Adna kuulostaa itseltään, sopivissa määrin uuden ja tutun amalgaamilta, mutta ennen kaikkea valmiilta.

Göteborg. Miten voisimmekaan sivuuttaa sinua. David Alexanderin projekti Summer Heartilta irtoaa nimensä mukainen lo-fi -annos D-vitamiinia talven keskelle. Kesäistä rantarockia tarttuvalla melodialla.

Kun aloitimme remixillä, joten siihen myös lopetamme. Last Lynx on julkaissut parikin erittäin onnistunutta pop-kappaletta omilla ansioillaan. Kuitenkin nyt se osoittaa hallitsevansa toisten ilmaisun sovittamisen sopivampaan muottiin. Magic Manin synailevan Paris kääntyy sympaattisesti sykkiväksi indiepop-biisiksi Last Lynxin käsissä – se jopa huokuu lämpöä.