Valentinuksen päivän viitonen

Sinun hattaraiseen Ystävänpäiväsöpöilyysi näitä kappaleita ei sitten ole räätälöity: nämä ovat hyviä, uusia kappaleita, jotka jaan kanssasi sattumalta Valentinuksen kanssa. Silkkaa iloa, mirhamia ja suuruudenhullua pop-musiikkia nämä kappaleet eivät ole. Todella kovia ja haastavia biisejä sen sijaan kyllä. Tämän pitäisi tehdä kenet tahansa toki onnelliseksi.

 

Great Ytene – George Street

Lontoossa perustettu poprock-yhtye kääntää George Street-kappaleella vaihteen post-punkin suuntaan. Kappaleesta on aluksi vaikea saada kaikkea irti, koska se tuntuu menevän yhdessä hujauksessa ohi. Tavallaan se kertoo tämän biisin intensiivisyydestä. Great Ytene julkaisee muuten Bella Unionille.

Black Mountain – Mothers of the Sun

Vancouverista kotoisin oleva Black Mountain on vetänyt useamman vuoden happea, ennen kuin tänä keväänä julkaisee uuden levynsä IV huhtikuussa (1.4.) Jagjaguwarille. Kahdeksanminuuttinen kappale kannattaa kuunnella alusta loppuun – keskivaiheen himmailu kun on upea matka kappaleeseen kappaleen sisällä. Psykedeelistä rokkia pitkällä ilmaisukaavalla, ja se palkitsee.

Good Morning – To Be Won

Vuorossa päivän vetelin kappale, ja taatusti lo-fi. Australialaisduo Good Morning näpyttelee kitaransa kieliä masentuneesti rosoisen äänityksen To Be Wonissa. Kotikutoisen kappaleen folk on niin tuttavallista, että se on ihan hurmaavaa.

OKAYA-KAYA – Keep On Pushin’

Postauksen vetää musiikilliseen vasempaan laitaan edellistäkin rajummin OKAYA-KAYA, norjalais-amerikkalainen singer-songwriter. Tämä on ottanut rajuun käsittelyynsä Curtis Mayfieldin Keep On Pushin’ -kappaleen. Kuuloluut ja simpukat värähtelevät uteliaisuudesta, kun tämä coveri tanssii oman verkkaisen biittinsä mukaan. OKAYA-KAYA:n levy on muuten tekeillä, ja sillä piipahtaa niin Tobias Jesso Jr kuin Jamie xx:kin.

Viola Beach – Boys That Sing

Viimeisenä surullisia uutisia: brittiyhtye Viola Beach on ilmeisesti menehtynyt auto-onnettomuudessa Ruotsissa. Iloista kitarapoppia soittanut yhtye oli ensimmäisellä kansainvälisellä kiertueellaan, kun vielä tuntemattomasta syystä näiden auto syöksyi sillalta alas. Tässä vielä poikien tänä vuonna julkaistu Boys That Sing, joka tuo mieleen Little Cometsin ja vähän Satellite Storiesinkin.