Uutta: Wild Beasts – Woebegone Wanderers II

Siinä se komea mies synkistelee. #bromance
Siinä se komea mies synkistelee. #bromance

Wild Beasts on mun lempibändejä. Joka vähänkään palstalla piipahtaa, tietää asian varmasti siinä määrin, ettei sitä tarvitsisi erikseen joka kerta toitottaa. Mutta sehän on lempiyhtyeiden, -elokuvien, -reseptien, -raflojen ja minkä tahansa nautinnollisen asian kirous: muita tulee valistettua tavan takaa, pakko-oireisesti ja -mielteisesti. Saatan lisäksi omata pienen mancrushin laulaja Hayden Thorpeen. Antakaas kuitenkin kun kerron uudesta Woebegone Wanderers II -kappaleesta.

Ensinnäkin. Se on aiemmin julkaisematon kipale loistavan Present Tense -levyn äänitysten ajalta. Ja yksinkertaisesti mielettömän hyvä biisi. Wild Beastsillahan on varsin kova track record tällaisten b-puoli/ylijäämäkappaleiden julkaisussa. Esim. Thankless Thing, Smother ja Catherine Wheel ovat mainioita esimerkkejä bändin ”hylkiöiden” laadusta. Jokainen, joka vähänkään tietää Wild Beastsin tuotantoa, osaa sanoa, että nuo levyiltä pois jääneet, tai satunnaisissa levytyssessioissa syntyneet kappaleet ovat yhtä rakkaita bändin faneille kuin varsinaiset albumikappaleetkin. Tämän voin vahvistaa omalta osaltani vaivatta. Nuohan löytyvät samalta julkaisulta kaikki, eli Reach A Bit Further 12″:lta.

Toiseksi. Woebegone Wanderers II:lla on mielenkiintoinen tausta: kappaleen ensimmäinen osa, samanniminen, esiintyi jo yhtyeen palkitulla debyytilla Limbo, Panto. Sattumoisin se on itselleni vähiten tuttu levy ja melkeinpä ainoa WB-julkaisua joka itseltäni uupuu, joten kappaleiden välinen jatkumo jää tulkitsematta. Mutta se on helppo sanoa, että vaikka tämä kappale olisi Present Tense -äänityksissä purkitettukin, ei se olisi sopinutkaan levylle. Upea fiilis biisissä silti. Tsekatkaas alta.