Uutta: Swimming Tapes – Set The Fire

Lontoolainen Swimming Tapes on erinomainen yhtye. Souvenirs-single tulokasbändiltä maaliskuussa kirvoitti ihailemaan näiden harmoniantajua ja aurinkoista kitarasoundia. Se on kenties vieläkin ylivertainen kappale uutukaiseen verrattuna, mutta korkeintaan turvanmitalla, sillä Set The Fire tarjoaa kovan vastuksen.

Siinä on kaihoa ja kitarasoundissa haikeutta kuin laineilla kimaltelevassa ilta-auringossa. Tällaista puolisurumielistä kesäkitaraindietä lienee pakko kuvailla kesän termein. Swimming Tapesin kategoriaan on tunkua, mutta tulokkaat osoittavat ihailtavaa erottautumiskykyä. Tsekkaa alta uutukainen:

Tällä kertaa onnistuin välttelemään Real Estate-vertauksia – aiheestakin, sillä Set The Fire ei liiku ihan samoissa maisemissa enää. Mutta Real Estatestakin on uutisia, aloitetaan huonoilla: kitaristi Matt Mondanile jättää yhtyeen ja keskittyy Ducktails-projektiinsa. Sinänsä ymmärrettävää, varsinkin kun Ducktails on ollut olemassa jo ennen Real Estate. Korvaaja on jo tiedossa, ja uudella kokoonpanolla yhtye aikoo levyttämään jatkoa Atlas-albumille. Eli jotain hyvääkin sentään.

Sillä välin, kun odottelee tuota uutta levyä, suosittelen 59 kappaleen kokoelmalevyyn tutustumista. Day of the Dead (@Spotify) -sisältää The Grateful Dead -covereita, ja mikä parasta, kokoelman tuotot menet AIDS- ja HIV-työhön. Levyn ovat tuottaneet The National-kaksoset Aaron ja Bryce Dessner, ja löytyypä The National coveroijien joukosta. Muita Dead-versiointiin ryhtyneitä ovat mm. Kurt Vile, The War On Drugs, ANOHNI, Bill Callahan, Wilco, Angel Olsen ym, sekä tietenkin postauksen punainen lanka Real Estate.

Real Estatea ei jaettavaksi asti löytynyt muualta kuin Spotifystä, niin laitetaan lohdutukseksi The War On Drugsin Touch of Grey.