Uutta: Jake Houlsby – Beyond All This

Äidyin erittelemään twitterissäkin tänään nuoruusmuistoja. Erityisesti jalkapallojunnu-uraani. Ajatusketju noihin muistoihin on hämärän peitossa, mutta muistijälki vahva.

jake houlsby
Kuva: FB, © David Wala

 

Pelasimme monen monituista paikallisottelua Varsinais-Suomessa. Yläasteikäisenä erityisen kiivaita otteluja käytiin meidän ja Turun Kisa-Veikkojen välillä. ”Hyvä Kisurit!” -huuto kaikuu vieläkin kimeänä kiihkeän kamppailun lomassa nyt, kun muistelen 15 vuoden takaisia tapahtumia. En tiedä mistä erityisen kitkerä kiista alkoi, mutta sen muistan että TuKV:n puolelta Raisio leimattiin ”landeksi”, ja meidät raisiolaiset maalaisiksi. Se ei koskaan tuntunut onnistuneelta loukkaukselta, mutta mitäpä sen ikäisiltä voi odottaa. Toisaalta, monesti kaveriporukassa todettu viisaus ”mikään ei vituta niin kuin huono vittuilu” pitänee tässäkin kutinsa.

Eräällä pyöräreissulla Länsikeskukseen törmäsimme kahteen TuKV-pelaajaan. Tuli sanomista, puolin ja toisin. Olin fyysisen kahnauksen osapuolena, mikä oli ja on hämmentävä poikkeus, sillä en oikeastaan ikinä ole ollut osallisena tappelussa. Hiphop -henkisesti pukeutunut tönäisi minut Citymarketin kokolattiamatolle, mistä alkoi lyhytkestoinen kamppailu. Voin kertoa, etten ollut niskan päällä, kun sivullinen keskeytti rysyn.

Tuosta kahakasta muistan erityisesti paitani rikkoutuneen kyynärpään. Se oli kohtalaisen uusi, kirkkaan vihreä Adidas-kollari. Kotimaisemissa lavastin kyynärpäähän ruohosta väriä, jotta vaikuttaisi että paitaan tullut reikä on rehdisti hankittu. En halunnut kertoa totuutta äidille. Vihreän paidan reiästä – ja tapaturman lavastamisesta – on selkeät muistot, mutta jäin tänään miettimään mitäköhän minua tönäisseelle tyypille kuuluu. Monessako tienhaarassa olemme tehneet eri valinnat ja päätyneet missä olemme nyt? Osaisinpa sanoa miksi tällainenkin kiinnostaa.

Osittain nostalgiansävytteisen kokeiden korjaamisen taustalla on soinut Jake Houlsby, jonka tunnemme Suntrapp-orkesterista. Newcastlelais-folkkokoonpano käväisi postauksessa hieman yli vuosi sitten. Yannina EP tekee tuloaan ensi kuussa (8.6.). Erityisesti Beyond All This on eteerinen akustinen kappale, jonka kauneutta on vaikea pukea sanoiksi. Houlsbyn lauluääni on hieno, ja soundi puhuttelee varmasti monia kuuntelijoita radiosta indiehenkisiin. Tsekkaa alta kaksi uuden eepeen kappaletta.