Uutta: GLDN – I’ll Wait For You

© Piritta Houni
© Piritta Houni

Nyt, kun kerran ’paluuta’ postausten pariin tehdään, tehdään se kunnolla. Turku-Rovaniemi-Helsinki, tuo todellinen Bermudan triangeli, tuottaa meille kovan kolmikon muodostaman yhtyeen: GLDN. Tero, Janne ja Rände tuovat tahoillaan oman kosmisen teknon lusikkansa soppaan: soundimaailma, bassot ja vokaalit ovat miesten vastuualueina.

Toistaiseksi GLDN ei varmaan sano sinulle juuri mitään, ellet tarkoita tätä japanilaisbändiä tai tätä firenzeläistä edm-kaksikkoa. Tällä kotimaisella GLDN:lla, sillä aidolla ja oikealla, on kaksi kappaletta ulkona, mutta kokonaisuutena näistä voi jo ottaa mukaansa sen, että tuotannon yleisilme vaikuttaa erittäin hiotulta.

Vaikka kompetenssini kommentoida yksityiskohtia näinkin laadukassa tuotannossa on vajaavainen, tiedän mistä pidän ja kirjoittelen siitä mistä pidän. Siksi valitsin näiden elektronisista kappaleista ensisijaisesti postaukseen tämän I’ll Wait For Youn. Se on melodisempi ja lähestyttävämpi, ja minusta kovin valmiin kuuloinen.

Tämä toinen biisi on tujumpaa ja uhmaavampaa soundia, mutta oikeastaan juuri tämän myötä voisinkin kuvitella trion keikalle vaikkapa Blankoon täällä Turussa. En osaa käydä yhtyeen tuotannon yksityiskohtaan käsiksi, mutten liiemmin nimetä verrokkiaan. GLDN:lla on oma äänimaailmansa. Yhtyeen pojat lupaavat uutta materiaalia lähitulevaisuuteen. Me olemme kuulolla.