Uutta: Future Islands – The Chase

Ruisrock14-0286
© viime vuoden Ruisrock-kuvia

 

Viime keväänä viimeistään baltimorelaisyhtye Future Islands sulatti sydämet esiintyessään Late Show with David Letterman -keskusteluohjelmassa. Laulaja Samuel Herringin atleettinen ja norja tanssi, sekä intensiivinen lauluun eläytyminen keräsi suitsutusta ja paljon faneja, etenkin tulevaa kiertuetta ajatellen. Minä mukaanlukien jäin odottelemaan bändiä Ruisrockiin 2014 täydellisesti ajoitetun buukkauksen ansiosta.

Kesä 2014 on vielä vahvasti mielessä, sillä hehkutinhan tuota esiintymistä paljon. ”Paras keikka, jolla olen ikinä ollut”, kirjoitin, mutta ajatuksia ei välttämättä enää kultaakaan tuo pyyteetön ihailu, vaan skeptisyys: olikohan Future Islands oikeasti niin hyvä?

Kun Future Islands sitten eilen palasi Lettermanin show’hun yli vuoden keikkailun jälkeen, ja soitti uuden singlensä The Chase, oli pakko palata Singles-levyyn ja Ruisrock-valokuviin. Ja kas, skeptisyys oli tiessään. On pakko olla epäilemättä itseään ja vastata vankkumattoman myöntävästi: kyllä, viime kesäinen keikka oli parasta koskaan.

The Chase taasen ei ole parasta Future Islandsia, mutta se on hyvä kappale. Se ei ole uusi Seasons, ei edes Back in the tall grassSun in the morning tai SpiritThe Chase alkaa synaisella arpeggio-kuviolla, vähän niin kuin Spirit, muttei yhtä intensiivisesti. Uusi single ja sen B-puoli Haunted By You esittelevät orgaanisempaa soundia ja meditatiivisempaa poljentoa yhtyeeltä, jonka tavaramerkkitemppu on ollut kulkea kovemmilla kierroksilla kuin tämä. B-puoli voisi soida jonkin elokuvan indiedisco-kohtauksessa, jossa sankari(tar) silmäilee kiinnostuksen kohdettaan ja ujuttautuu yksi huono lantiolla suoritettu tanssiliike kerrallaan lähemmäs.

Kuuntele The Chase ja Haunted by You alla. Minä väistän lätäköt yksi kerrallaan, ja hivuttaudun kohti Kaskenmäkeä, ravintola Kaskikseen. Tuo The Chasen video on kuvattu taannoisella Future Islands -keikalla. Ensi kesän Flow Festivalilla mekin voimme päästä videolle, kuka tietää. Mahdollisesti koemme saman keikkahuuman uudestaan.