Uutta: Day Wave – Headcase

daywave

25-vuotias Jackson Phillips asuu Oaklandissa ja tekee musiikkia Day Wave -nimen alla. Jos on yksi eepee, jota pitäisi kuunnella kesällä, se on tietenkin Day Waven Headcase EP (joka julkaistaan 17.7.). Samanniminen kappale eepeeltä on tässä alla kuultavana. Phillips on onnistunut kiteyttämään monta (ellei jopa kaikki) asiaa musiikkiinsa.

Day Wavella on makuuhuoneprojektin vaatimatonta uskottavuutta. Toisaalta lo-fi ei hyppää liikaa ylle. Kertsipuolellakin löytyy kärpäspaperin verran tarttuvuutta. Kitarapopin kepeyttä se annostelee kuin The Drums tai Craft Spells. Lyriikat osoittavat kuitenkin enemmän syvyyttä – suosittelenkin soitannan näennäisestä ilakoinnista huolimatta keskittymään sanoituksiin. Kokonaispakettia on kasattu hieman Work Drugsin tapaan. Silti Day Wave peittoaa uudellaa EP:llään kaikki kolme viitekehyksissä nimettyä bändiä.

Olen (melko) varma, että tässä on rautaisimpia kokonaisuuksia EP-puolella koko vuonna. Ei haittaa vaikkeivät auringonsäteet lämmitä suomalaista kesää. Headcase EP:llä kuultu soundi takaa haikeansuloiset auringonlaskut. Alla myös huima Drag, joka on kerännyt myös huimia kuuntelulukuja. (Koko Headcase EP kuultavana TÄÄLLÄ.)