Uusi vuosi, uusi soittolista

Ei ole ollut kiinnostavia postausaiheita vielä. Ainakaan joista olisin saanut jotain aikaiseksi. Siksi on ollut hiljaista. Olen oikeastaan nauttinut hiljaisuudestakin – paljon. Musiikinkuuntelu on tuntunut erilaiselta, kun sitä on vähentänyt. Vuodenvaihteen molemmin puolin onkin tunnetusti hiljaista julkaisurintamalla.

Yritin toki muutamaan otteeseen haalia uusi julkaisuja haaviin. Ei napannut. Se ei kenties olekaan kiinnostavaa. Toivon kuitenkin, että uusi soittolistani kiinnostaa. Se on kuudes lajissaan, kuudentena vuonna putkeen. En ole sitä ehtinyt mainostaa edes, mutta jotkut teistä ovat sen jo löytäneet. Tarkoitan tietysti tämän vuoden Slow Show ’15 -soittolistaa Spotifyssä.

Formaatti on tuttu: kasaan samaan soittolistaan vuoden 2015 julkaisuja, joista pidän, edes jossain määrin. Tarkoitus on, että albumilta irroitettu kappale johdattaisi eteenpäin, kuuntelemaan koko levyä. Toistaiseksi kasassa on vasta yhdeksän kappaletta. Se on vähän.  Vertailun vuoksi on hyvä muistaa, että Slow Show ’14:ssa on 1054 kappaletta (se tarkoittaa vajaan kolmen uuden kappaleen lisäämistä joka päivä, jos haluan pysyä samassa tahdissa tänä vuonna). Ehkä mä karsin tänä vuonna hieman määrästä, ja keskityn vielä enemmän laatuun.

Suoraan sanoen kahlaan edelleen tuota viime vuoden soittista läpi, löytäen/muistaen upeita kappaleita, jotka ovat unohtuneet. Viime kädessä nämä ovat kuitenkin kuratoitua sisältöä, vaikkei kaikesta tietenkään voi mennä takuuseen. Slow Show ’15 löytyy tuolta alta. Ja sieltä löytyy jo mm. Låpsleyn uusimman EP:n kappale Falling Short. Låpsleyn viimeisimpänä ansiona voitaneen mainita, että se päätyi brittiblogien Blog Sound of 2015 -äänestyksen kärkeen.