Turussa tapahtuu: viikonloppusi ohjelma

avolava2Ihmettellään taas entisen kulttuuripääkaupungin tarjontaa viikonlopulle. Helmi-maaliskuun vaihde onkin pitkästä aikaa taas erityisen kiinnostava, erityisen hyvä hinta-laatusuhteeltaan. Erityisesti sunnuntai-ilta avaa toivottavasti pitkän ja menestyksekkään perinteen.

Samoin kuin aikuisikä alkaa yhä aiemmin, samoin viikonloppua odotellaan aiemmin ja innokkaammin. Jos Turussa vietät tulevan viikonvaihteen, aloita perjantai-iltasi ennen keikkoja amerikkalaisella jalkapallolla. Yliopistojalkapallo on ottanut viime vuosina ensiaskeleensa Suomessa, ja ne otettiin nimenomaan vanhassa pääkaupungissa. Yliopiston jengi UTU Beaver Hunters voitti viime vuonna SM-kisat ja aloitti tämänkin kauden murskavoitolla Åbo Akademista. Huomenna kannattaa olla ajoissa kahdestakin syystä: avauspotku tapahtuu jo 16, ja tapahtumaan ilmoittautuneita on jo hyvä lukumäärä.

Illan keikkavalinta on vaikeahko päällekkäisyyksien vuoksi, mikä on arkipäivää vaikkapa helsinkiläisille, mutta Turussa ei itsestäänselvyys. Livemusiikin perässä katuja tallaava saa valita Barry Andrewsin Diskon ja Tsemblan (Dynamo klo 21.30 alkaen) sekä Yournalistin, Koria Kitten Riotin ja The Reed Fagsin (Klubi LIVE klo 21.00 alkaen) väliltä.

Näistä valitsisin itse jälkimmäisen koska BADin näkemisestä ei ole kauaa, ja uudet levyt julkaisseet Yournalist ja Koria Kitten Riot ovat kummatkin onnistuneet levyillään hyvin. Erityisesti Yournalistin Plays Jazziin olen ennakkokuunnelleena ollut tyytyväinen. Myös The Reed Fags on jatkanut nousuaan esiinnyttyään mm. MARS-festarilla Rosvojen valitsemana. Lisämausteensa tarjoaa jälleen Bar Kuka, jossa perjantaina esiintyy parikymppinen, suomalaiskanadalainen Nicolas Kivilinna, joten vaihtoehtosi kasvoivat juuri kolmeen.

Lauantaiaamuna kannattaa napata jokin kaupungin ylivertaisista brunsseista, vaikka sunnuntai paremman tarjonnan takaakin. Illalla voi olla vain yksi osoite: Humalistonkatu 8 ja Turun Klubi. Ajankohtainen artisti on tälläkin kertaa kyseessä, myöskin erinomaisen levyn tänä vuonna julkaissut Iisa ja lämppärinä Daisy. Vaikka LIVEn puolella yläkerrassa samanaikaisesti (miltei) esiintyy Samuli Putro ja lämppäämässä tässäkin blogissa esitelty Klasu, taipuisin silti Iisan keikalle Iltaan.

Sunnuntai-ilta on silti viikonlopun kiinnostavin. Valitettavasti itsellä se menee todennäköisesti flunssaillessa, kuten nytkin. Jos kunto on kohdallaan, saatamme suunnata jälleen Kinokoplan näytökseen Logomoon. Mutta keikkojen ystävä ja tylsien sunnuntai-iltojen vihollinen, SINÄ, suuntaat Bar Kukaan. Muusikko Markus Perttula alkaa houstata Open Mic -tyyppisiä iltoja Avolava -nimen alla sunnuntaisin. Ohjelmaa on ollut ideoimassa myös Pietu Sepponen, jonka muistanet mm. Turku Music Awardsin järkkääjänä.

Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa markus.perttula@gmail.com. Lavalle kipuavat mahdollisuuksien mukaan Perttula itse ja esiintymään halajava tyyppi, kuten vaikkapa sinä. On todella innostavaa, että tällaista puuhataan, ja vähintään yhtä innostavaa nähdä, miten nämä sunnuntailavat kehittyvät. Pitäkää hauska viikonloppu! Huomenna taas Fast Show’n tarjontaa.