The New Tigers – Keep Cool

En ole ikinä pitänyt The New Tigersia jotenkin pehmoilevana bändinä. Ihan hyvällä ajatellen, siis. Mutta nyt täytyy miettiä kanta uusiksi. Surisevaa soundia ei kenties yhdistä lempeyteen, edes bänditouhuissa, mutta uusi Keep Cool tarjoilee sopivasti rakkautta rallattelevaa The New Tigersia. Se on kerrassaan erinomainen rakkausraita.

Onhan bändillä toki mahtavia pehmoiluja muutenkin, kuten ekalla levyllä mainio Transitions sekä lempparini Girls Are Out To Get Me ja Velvet Jam, en ole kaiketi tajunnut tiikereiden potentiaalia tällaiseen, khrm, ihanan punastelevaan, ihastukselle avautuvaan, kenkien kärkiä tuijottelevaan äänimaailmaan. (Muistelen tässä muuten samalla miten hemmetin kova albumi The New Tigersin debyytti on). Neljänneksi pyöräksi ensi levyn kappaleiden seuraksi sopii hienosti Keep Cool. Yhdessä nämä muodostavat soundtrackin ihastuksen täyteisiin hetkiin.MF_TLOBF_RSD_albumcover_web-760x767

Keep Cool on muuten myös Record Store Day -julkaisu. Se on osa The Line of Best Fitin ja Music Finlandin yhteisjulkaisua, jossa lupaavat suomalaisaktit, kuten tiikerit, ja Jaakko Eino Kalevi, NEØV, Beastmilk, Satellite Stories ja Mirel Wagner, esittelevät osaamistaan. LoBFin kuratoimaa kymppituumaista jaetaan 5000 kappaleen painos ilmaiseksi mm. Britanniassa, Yhdysvalloissa, Irlannissa jne valikoiduissa levykaupoissa.

Onpa upea projekti, mutta kateutta tämä herättää: vaikka musiikkiviennistä onkin kyse, tämän julkaisun veisin – mielipahan ja fyysisen väkivallan uhallakin – britti-musadiggareiden nenän edestä.

The New Tigers kohtasi hiljattain Midlaken herrat. Käykää tsekkaamassa täältä! Midlaken kaveritkin kehuvat. Nice.