#tbt: Rinneradio – Airo

RinneRadio

Throwback Thursday voisi melkein pelkästään liittyä lukioikäisen minän musiikin kulutukseen. Ajattelin tuon ajanjakson kaiketi määritellen niin paljon, vaikka kenties nyt tiedän ettei näin ole. Rinneradio oli jo 2003 suomalaisen nu jazzin / elektro jazzin suuri nimi, kun Lumix julkaistaan.

Lumix, niin kuin lukemattomat levyt, päätyi koululaukkuuni kirjaston musiikkiosastolta. Olen monesti kerrannut ihmetellen musiikkiosaston vaikutusta itseeni. Toisaalta olen yhtä lailla kehunut sen osaavaa henkilökuntaa nostojen ja suositusten myötä. Myös hankintaehdotusten tekeminen oli äärimmäisen helppoa, ja ne kaiken lisäksi menivät yleensä löyhähkön seulan läpi. Ennen kaikkea musiikkiosasto pystyi vastaamaan alati kasvavaan nälkääni saada enemmän musiikkia – ja saada siltä enemmän.

Erinäiset etniset genret, erikoisesti nimetyt yhtyeet sekä mahtavat kansitaiteet kiinnittävät huomion tavan takaa. Lumixia lähdin kuitenkin hakemaan. Sen päätöskappale, Airo, oli syynä. Tunnelmallinen, saksofonin sävyttämä kappale vei jalat alta, kuivasi suun ja pyörrytti pään. Lisäksi sen yhteyteen julkaistu suurenmoinen video oli jo itsessään osoitus audion ja vision mitä mainioimmasta liitosta. En muista kylläkään mitä itse albumista ajattelin, mutta edelleen triona toimivan Rinneradion pariin palaan yhä uudelleen.