#TBT: Elliott – Believe

Spotify ja vinyyli: siinä käytännössä formaatit, joista nautin nykyään musiikkini. Jopa mp3:t ovat taaksejäänyttä elämää, mutta jostain syystä eilen kahlasin ja kaivelin musiikkitiedostoja, jotka olivat kulkeneet koneelta toiselle, asunnosta toiseen. Vastaan tuli jo 2003 lopettaneen amerikkalaisyhtyeen tuotantoa.

elliott

Elliott teki paljon raskaammalla otteella musiikkia (jota olisi voinut hc/emo -leimallakin lätkäistä) ennen kolmatta albumiaan Song In The Air, jolla siirryttiin vähän post-rockimpaan maisemaan. Suurilta osin levyllä on ihan kivoja tai korkeintaan keskinkertaisia kappaleita. Believe on poikkeus. Muista ehkä Bleed In Breathe Out osuu edes samoihin seutuihin.

Mutta Believe muistuu mieleen koskettavana. Kirkkaimmin muistan sen yhteydestä hyvään ystävään – siitä, että se on yksi ensimmäisiä kappaleita, joita Aki on suositellut ja josta olen välittömästi pitänyt ja josta en tiennyt ennen tai jälkeen kuuntelun oikeastaan yhtään mitään. Believe viipyilee paikoin aika sigurrosisti, ja turhankin ranteita partaterällä koettelevasti, mutta on silti hienosti rakennettu biisi. Jos uteliaisuuttaan haluaa tsekata Song In The Airin, Spotify palvelee.