Super Bowl XLIX:n suurin voittaja oli/on Missy Elliott

Lähdin valvotun Super Bowl -yön jälkeen töihin, nukuttuani aamulla mahdollisesti osapuilleen tunnin. Yleensähän on ehkä virhe ummistaa silmät noin raskaassa vastatuulessa. Siihen nähden synapsien toiminta onkin ollut hyvää. Niin peli kuin kisastudion puitteetkin olivat enemmän kuin kohdallaan. Oli varmasti kiihkeimpiä NFL:n mestaruusotteluita, joita olen seurannut.

nachoman

Tätä meillä oli eilen muuten tarjolla. Nachomiehet asialla.

Valitettavasti New England Patriots päihitti toista perättäistä mestaruutta hakeneen Seattle Seahawksin. Oma lajituntemukseni, niin kuin olen aiemminkin maininnut, on vasta-alkajan tasolla, mutta amerikkalainen jalkapallo on mieletön ja kunnioitustaherättävä laji penkkiurheilijalle, minkä vuoksi Super Bowl -öiden seuraamisesta kaveriporukassa onkin tullut mieluinen jokavuotinen rituaali.

Tapahtumana se nousee kukkulan kuninkaaksi olemalla ylitsepursuavan kyllästettyä MURICA! -juhlaa. Hävittäjien ylilennot, tähtiliput, väliaikashow’t ja turboahdetut maailman parhaat atleetit. The Bugle -podcastissa John Oliver totesikin Amerikan olevan Superbowl Sundayn alla kuin turboahdettu versio itsestään.

Twitter toi viime yönä kiinnostavinta oheishöystettä ottelun seuraamiseen. Tiesitkö, esimerkiksi, että Suomessakin yölähetystä katsoo arviolta 60-70 000 ihmistä, ja että keskiverto Super Bowl -katsoja nauttii n. 2400 kaloria ottelun aikana? Mistään en tietenkään näitä ’faktoja’ vahvistanut. Twittersfääri eläköön omaa elämäänsä. Yleensä jopa melko rauhallinen tägi #NFLfi myllytti läpi yön rivakkaa tahtia twiittejä, mikä teki osaltaan ottelustakin kiinnostavampaa. TÄÄLTÄ voi käydä tsekkaamassa interaktiivisen kartan ottelun kulusta yhdistettynä ympäri maailmaa näpyteltyjen twiittien frekvenssiin.superbowl

Jotkut saattavat muistaa, että kertasin viime vuonna Super Bowl -väliaikashow’den historiaa. Pitäydytään näin musiikkipalstan ominaisuudessa musiikkisisällössä siis tänäkin vuonna, kun ei itseltäni löydy potkutilastoihin tai Russell Wilsonin logiikkaa uhmaavaan kalkkiviivaratkaisuun mitään sanottavaa. Katy Perrystäkään on vaikea sanoa oikein mitään, sillä ennen eilistä en ollut kuullut yhtään tämän kappaletta kokonaan. Ei esiintymisessä toki mitään vikaa ollut. Mainitsenkin siksi Super Bowl XLIX:n ( = 49.) väliaikaspektaakkelin huikeimmat asiat.

 

KISSAELÄIN

En ihan ymmärrä miksi joku heräisi yöllä pelkästään Katy Perryn 12-minuuttista konserttia varten – saati viimevuotista Bruno Marsia. Glitteristä huolimatta tämä tapahtuma menee sisältö eli urheilu edellä. Kuitenkin. Jos satuit heräämään puoliaikaa varten, Perryn pelinavaus saattoi olla yksi sinunkin lempiasioitasi. Valtava, futuristinen, kissansukuinen rakennelma liikkui eteenpäin Parryn sillä ratsastaen. Turmiollisen absurdia, ja katsojan kannalta kaiken kaikkiaan hykerryttävän herkullista. Eihän tuolle voinut kuin nauraa.lion

TAUSTAHAIT

TV-lähetyksen ohjaaja spottaili ahkerasti julkimoita yleisöstä, vähempikin olisi riittänyt, etenkin kun tätä oli tarjolla. Eräänä vuonna show’n päähuomion varasti nivusillaan nuoralla tanssiva herra, eilen kyseessä olivat mainiot, taustalla tanssivat hait. Giffi kertoo sen mihin sanat eivät yksinkertaisesti riitä.sharks

MISSY ELLIOTT

Kukapa olisi uskonut? Missy Elliottin oli jo aikakin tehdä paluu. Lenny Kravitzin osuus oli yhdentekevän puiseva koko show’ssa, mutta lopulta Katy Perrykin jäi Missyn jälkeen tähdenlennoksi (heh, pun). Get Ur Freak Onin alkunakutuksesta lähtien intensiteetti oli läsnä ja Elliottin suoritus niin kova, ettei olisi uskonut tämän pitäneen matalampaa profiilia näinkin kauan. Pienenkin maistiaisen jälkeen yleisö jäi janoamaan lisää. Eiköhän Elliottilla ole kalenteri tämän jälkeen täynnä.

Ponkaisihan tämä verevästi iTunesin listoille heti esiintymisen jälkeen, niin TOP10:een kuin TOP100:aan, useammalla kappaleella. Joku ehtikin lähetyksen yhteydessä todeta, etteivät jonnettaret (mainio termi muuten) edes tiedä kuka Missy Elliott on. No, heillä on varmasti vuoden 2015 kuluessa aikaa oppia. Super Bowlin suurin voittaja oli (itse urheilumuodon lisäksi) ehdottomasti Missy Elliott. Se jos jokin on varmaa.missyelliott

3 kommenttia kirjoitukseen Super Bowl XLIX:n suurin voittaja oli/on Missy Elliott

 1. Lauri Lauri kommentoi:

  Vähän eri mieltä olen Superbowlin suurimmasta voittajasta. Kyllä se oli left shark.

  Mutta siis totta puhuen en menisi nostamaan Missy Elliottia esiin ”suurena voittajana”. Veti hittikimaransa hyvin, mutta jäi Perryn jalkoihin. Hyvä juttu, jos palaa, mutta olisi tuollakin voinut vetää vaikka uuden biisin ja näyttää kerralla, että on edelleen mukana kuvioissa, eikä pelkästään tuomassa nostalgia-arvoa.

  Perryn show taas oli oikein hauska. Toimi kontekstissaan mainiosti.

  1. Juhani Juhani kommentoi:

   Muhun varmasti vaikuttaa, etten oo Perrystä oikein millään vaikuttunut. Perryn hittikamara jäikin musta vähän vaisuksi, vaikka itse show oli viihdyttävä. Jos vertaan vaikka Beyoncéen, niin kyllä musiikkiesityksenä jäi nihkeemmäksi – ihan jees, mut ei sen enempää.

   Mitä tulee Missy Elliottiin, se oli vaan niin odottamattoman rautainen. Vaikka tieto esiintymisestä vuoti julkisuuteen ennen Super Bowlia, niin pelkästään nostalgiaryöpylläkin mitattuna Perry jäi sillä hetkellä oman esityksen feattaajaksi, kun Missy tykitti menemään. Uutta olis tietty ollu kova kuulla, mut luulen et se olis lähtökohtaisesti jättäny Perryn jo suunnitteluvaiheessa kakkosluokan kansalaiseksi. En tiedä onko uutta matskua, mut jos on, niin julkistaminen ei olis sopinut varmaan main eventin pirtaan. Nostalginenkin Elliott nousi eilisen aikana monien jenkkiviestimien ykkösuutiseksi half-time show’ssa.

   1. Lauri Lauri kommentoi:

    Beyonce on lyömätön. Ei kahta sanaa siitä. Mutta verrattuna esim. Madonnaan, niin Perry pärjäsi mielestäni hyvin. Viihdytti ja teki tehtävänsä. Toki itse tykkään osasta Perryn biiseistä, joista kolme suosikkia tulikin väliaikashow’n aikana. Varmasti osasyy viihtymiselleni.

    Omaan virtaani en ole saanut vielä yhtään uutista Elliottista, mikä ei kerro oikeastaan muusta kuin sosiaalisten medioitteni uutisvirroista ja tavastani seurata yhdysvaltalaismedioita. Minusta se oli vain ihan kiva ja mielipiteistämme voidaan varmaan jahkata loputtomiin. Voidaan myös varmaan jahkata siitä, että olisiko Perry jäänyt kakkoskansalaiseksi, jos Elliott olisi läväyttänyt esim. uuden sinkkunsa tiskiin kolmen minuutin kimaransa aikana. Minusta ei, koska Elliottin tähti on hiipunut ja pahasti. Pari vuotta sitten tuli kaksi uutta sinkkua Timbalandin kanssa ja muistaako niitä enää kukaan? Jo pelkkä naisräppärien kenttä on muuttunut niin, ettei Elliott voi ladata tiskiinsä kuin pioneeri- ja/tai legendakortit. Ja niin Elliott tekikin. Olisin kaivannut muuta, koska haluan Elliottin takaisin jonain muunakin kuin nostalgia-aktina. Olisi edes vetänyt jomman kumman ammoisista paluusinkuistaan. Mutta niin, ehkä näkemyksemme eroaa myös siinä, että itse odotin enemmän. Tuo veto oli vähintä, mitä odotin. Silti pidin Perrystä enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.